Attendo Byälvsgården

En daglig verksamhet i naturnära område med egen uteplats där vi odlar. Vi har hundar, utflyktsbuss, musik, ett eget rockband, data, skapande av hantverk i form av måleri, glas, keramik och textil, träning, parkskötsel, samvaro, återvinning, promenader, bakning och köksarbete, arbetsplatsmöten samt sinnesstimulering i ett anpassat sinnesrum. Vårt hantverk finns sedan till försäljning i verksamheten.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Gamla Tyresövägen 349

  • 121 34 Stockholm

  • Stockholms län

  • Visa på karta

Fakta

  • Talade språk - Svenska

    Ledarhund välkommen, Trädgård

Story image

Daglig verksamhet för dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd

Attendo Byälvsgården är belägen i ett lugnt och naturnära område, nära buss och tunnelbana och med egen uteplats där vi odlar. Vi vänder oss till dig med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd 18 till 67 år, enligt 9 § 10 LSS personkrets 1. Här ges du möjlighet till en meningsfull och utvecklande sysselsättning utifrån dina egna förutsättningar. Vi arbetar för struktur i vardagen, självständighet, gemenskap och inflytande samt delaktighet.

Vårt uppdrag är att stärka dig utifrån de individuella målsättningar du själv är med och tar fram. Du får en stödperson som stöttar dig i att tillsammans strukturera upp hur du når dina målsättningar med lämpliga metoder och hjälpmedel. Du och din stödperson har sedan regelbundna avstämningar om hur ditt arbete går och hur vi kan göra det ännu bättre för dig. Vi har arbetsplatsmöte för alla arbetstagare en gång i veckan, där kan du vara med och påverka verksamheten.

Story image

Tydliggörande pedagogik

På Attendo Byälvsgården finns en mycket engagerad medarbetargrupp. Medarbetarna har relevant utbildning och kompetens inom autism och autismliknande tillstånd. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och har ett salutogent förhållningssätt. Alla medarbetare är även diplomerade i sitt stödpersonskap för att stötta dig på bästa sätt.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill komma på besök!

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?