Attendo Oxelgatan

Personkrets 1. Attendo Oxelgatans gruppboende ligger beläget I Uppsala med gångavstånd till centralstationen. Vi uppmuntrar till social gemenskap med olika aktiviteter i basen såsom filmkvällar och gemensamma middagar.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 4

    Talade språk - Svenska, Spanska

    Byggt år - 1990

Story image

Uppmuntrar till social gemenskap

Attendo Oxelgatans gruppboende ligger beläget I Uppsala med gångavstånd till centralstationen. Det finns fyra boendelägenheter och på garden finns en baslägenhet där det finns möjlighet att titta på TV, spela spel, sitta vid datorn, fika eller bara umgås. Du väljer själv om personalen ska stötta dig i din lägenhet eller om du vill komma till basen för sällskap och stöd.

Vi uppmuntrar till social gemenskap med olika aktiviteter i basen såsom filmkvällar och gemensamma middagar. Det finns personal dygnet runt och bemanningen anpassas efter behovet i gruppen. Alla har en egen kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov, önskningar och kontakter med myndigheter mm. På Oxel får du stöd och service med det du behöver hjälp med, tillsammans sätter vi också mål om du har saker du vill utvecklas i och träna på.

Story image

Olika aktiviteter och utflykter

På Oxel uppmuntrar vi till ett aktivt liv och ett deltagande i samhällets kulturutbud. I Uppsala finns ett brett utbud av kultur och aktiviteter. Du är själv med och påverkar de gemensamma och individuella aktiviteterna genom bland annat boendemöten och samtal med din kontaktperson.

På helgerna har vi olika aktiviteter och utflykter som vi planerar tillsammans. Boendet har en egen buss för utflykter, inköp mm.

Story image

Medarbetare arbetar tillsammans i ett team

Våra medarbetare arbetar tillsammans i ett team. Det är både kvinnor och män i blandade åldrar i arbetsgruppen. Vår personal får intern och extern utbildning och vi har tillgång till handledning vid behov. Medarbetarna har dygnet runt tillgång till råd, stöd och handledning av telefonberedskap. Vi har en egen sjuksköterska som vid behov kan stödja dig i medicinska frågor och kontakt med sjukvården.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?