2
Attendo Hemtjänst Göteborg

Attendo Hemtjänst Göteborg

Göteborg

Vi underlättar och hjälper dig i din vardag och erbjuder även hushållsnära tjänster. Varmt välkommen till oss!
Attendo Hemtjänst Mölndal

Attendo Hemtjänst Mölndal

Mölndal

Nu erbjuder vi hemtjänst och hushållsnära tjänster till Mölndalsborna. Vi hjälper och stöttar dig med allt ifrån personlig omsorg till service i hemmet.

Låt dig inte luras!

Brott mot äldre ökar och gärningspersonerna blir allt mer förslagna. Nu är det återigen dags för Attendos satsning Trygg & Säker för att skapa en tryggare vardag. Årets tema handlar om vaksamhet mot brott och bedrägerier.

I samband med detta får alla Attendos kunder i hemtjänsten ett anti-skimmingkort att placera i plånboken som skydd mot trådlös skimming där någon stjäl din kortinformation.

Satsningen Trygg & Säker startade 2015 för att skapa en säkrare vardag för våra kunder i hemtjänsten. Vi har tidigare år fokuserat på fallrisk och brandrisk.

Mer om kampanjen

Fyra steg till en enklare vardag

1

Ansök om hemtjänst

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan, numret hittar du enklast på kommunens hemsida.

Så ansöker du
2

Välj utförare

I många kommuner har du lagstadgad rätt att själv välja den utförare av hemtjänst som passar dig bäst.

Här finns vår hemtjänst
3

Meddela ditt val

Meddela din biståndsbedömare hos kommunen vilken utförare av hemtjänst som du önskar.

4

Vi kontaktar dig

Om du har valt Attendo tar vi kontakt med dig. Du får även gärna kontakta oss om du har några frågor.

Kontakta oss
Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Vad kostar hemtjänst i Göteborg?

När du nyttjar hemtjänst betalar du en hemtjänstavgift till kommunen. Maxavgiften är densamma oavsett om du nyttjar privat eller kommunal hemtjänst.

Det kostar ingenting extra att anlita en privat utförare som Attendo. Prissättningen för hemtjänst bestäms i varje enskild kommun, och även om den kan variera mellan olika kommuner är den alltid inkomstprövad. Det innebär att priset bestäms utifrån dina inkomster. Det finns dock ett maximalt belopp du kan få betala per månad, oavsett var du bor, vilka beviljade insatser och inkomst du har. Från 1 januari 2023 är maximala beloppet (maxtaxan) 2359 kr.

Har du frågor om prissättningen kan du vända dig direkt till din kommun. Om du undrar hur du går tillväga för att få ett biståndsbeslut får du gärna ringa oss på 020-211 300 så hjälper vi dig.

Mer om kostnad

Intresserad av hemtjänst?