Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hemtjänst Kungsholmen

På Kungsholmen är vi den största utföraren och vi är tacksamma att hjälpa fler än 200 kunder med allt ifrån personlig omsorg, ledsagning, larmutryckning, matlådor till service i hemmet.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image
  • 08 - 650 20 47
  • Kontorsnummer

Adress

  • Kungsholms strand 145

  • 112 48 Stockholm

  • Stockholms län

  • Visa på karta

Fakta

  • Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

    Hemtjänst, Hushållsnära tjänster

Attendos hemtjänst på Kungsholmen

Med kontor utmed vattnet verkar Attendo hemtjänst Kungsholmen i en lugn och vacker del av staden och man är en uppskattad och omtyckt aktör. Sedan 2016 erbjuder Attendo såväl hemtjänst som hushållsnära tjänster i området.

– Vi är en väl fungerande och omtyckt enhet här. Vi har låg personalomsättning och bra stämning i gänget och det är vi stolta över. Just bemötande och hur vi tar oss an vår uppgift är något som vi får mycket beröm för, säger Wioletta Rydzewska som är verksamhetschef.

Vi tillhandahåller såväl traditionell hemtjänst som hushållsnära tjänster; var för sig eller i kombination efter dina förutsättningar och önskemål. Hushållsnära tjänster kan du beställa och nyttja hur och när som helst, medan hemtjänst kräver ett beviljat biståndsbeslut.

Vill du ha mer information om Attendo Hemtjänst eller behöver du råd och stöd inför ditt val är du välkommen att höra av dig på telefonnummer:
020–211 300, vardagar 08.00–16.00.

Individfokus och engagemang

På Attendo Hemtjänst Kungsholmen är man en personalgrupp som har jobbat ihop länge och som har slipats mot varandra över tid så det finns en förvärvad smidighet och ett ”flow” i det man gör. Man jobbar systematiskt men med mycket hjärta och alla delar i arbetet bottnar i Attendos grundvärderingar.
– Individfokus och personcentrerad omsorg är självklarheter, liksom gott bemötande. Vi vill kunna ge den allra bästa omsorgen och vi vill att den som väljer oss ska känna att vi verkligen går de där extra meterna för att det ska bli ännu lite bättre än bra, säger Wioletta och fortsätter:
– Och här är alla hjältar. Hur svåra förhållanden man än vaknar upp till en vintermorgon så tar man sig hit. Det finns ett engagemang, en glöd och en vilja att bidra som få saker ruckar på och det känns fantastiskt.

Många äldre med demens väljer idag att bo kvar i hemmet i stället för att flytta till ett särskilt boende eftersom det är i hemmet man har sin trygga bas. För att tillgodose dessa önskemål har vi på Attendo utvecklat en demensomsorg med särskild inriktning på hemtjänst för personer som vill bo kvar hemma med god livskvalitet. Vår omsorg kännetecknas av hög tolerans och ett respektfullt bemötande.

Quote

Min kontaktperson som alltid gör sitt jobb så bra!

Devider

Kund, Attendo hemtjänst Kungsholmen

Var med och styr din tillvaro

Vår verksamhet pågår dygnet runt. Vi ger dig möjligheten att styra din tillvaro efter dina behov och önskemål så att vi underlättar och stöttar dig i din vardag.

För oss är det viktigt att du alltid känner dig trygg och respekterad. Du får därför en fast omsorgskontakt som du och dina närstående kan vända er till vid frågor och synpunkter. Tillsammans med den fasta omsorgskontakten lägger ni upp de dagliga rutinerna så att de anpassas efter dina behov och önskemål.

Våra medarbetare bär alltid Attendo-kläder, namnskylt och ID-kort. De använder bilar och cyklar märkta med Attendo. Om du vill lämna ut din hemnyckel så förvaras den alltid i ett digitalt spårbart nyckelskåp.

Språkkompetens kan vi anpassa efter behov.

Gör din ansökan om Hemtjänst (e-tjänst)
Eva och maken Mats
Eva och maken Mats

Eva valde hemtjänst från Attendo

Eva är en av våra kunder som bor tillsammans med sin make Mats på Kungsholmen. Det har blivit en god och långvarig relation med Attendo.

– Min kontaktperson Marie är som en mamma för oss alla här i familjen. Hon håller reda på mig, på Mats och på katterna. Marie har varit med länge och vi är lite som två systrar nu hon och jag. Det är högt i tak och vi har en väldigt tillåtande och rättfram dialog. Jag känner mig helt trygg med Marie och ibland hurrar vi för varandra och peppar varandra. Marie är väldigt duktig på att stötta och peppa mig; det finns plats för humor och man blir lyssnad på. Det har egentligen bara hänt en enda gång att jag har hamnat på fel våglängd med någon i personalen, säger Eva och fortsätter:

– Vi hjälps åt för att få det att fungera och det tycker jag är så fint med Attendo. Ringer jag och säger att i morgon måste jag ha hjälpt tidigt på morgonen för jag ska i väg till läkaren, då tar man det på allvar och fixar så att det blir bra för mig. Vi har en god dialog och det är närvaro och engagemang från Attendos sida och jag känner att jag får hjälp och stöd.

- Nej vet du vad, jag är ju så där löjligt nöjd med det mesta – även med min vårdcentral här borta mot Fleminggatan. Jag är helt enkelt en glad skit som är ganska nöjd.

Hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster

God och näringsrik mat

Priset för en matlåda är 75 kr och då ingår sallad.

Önskar du dessert tillkommer 15 kr.

Det finns alltid fyra rätter att välja mellan samt specialanpassad kost om det efterfrågas.

Menu

Matlagning eller Matlåda för 75 kr

Kost och näring är avgörande för en god hälsa. Vi tillagar gärna maten med dig om det finns önskemål om det. Annars kan vi leverera matlådor från Attendos eget kök. Våra kockar har tillsammans med Attendos dietister skapat en meny.

Läs mer om vårt matkoncept
Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Attendos äldreboenden i Stockholm

Vi på Attendo har också flera fina äldreboenden i Stockholm att välja bland. Vi erbjuder personlig omsorg, spännande aktiviteter och gemenskap samt goda måltider. Allt med din omsorg i fokus!

Aktiviteter & gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Det är du som bestämmer vad du orkar vara med på och vad du tycker är kul.

Personlig omsorg

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Goda måltider

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider.

Läs mer om våra äldreboenden i Stockholm

Intresserad av hemtjänst?