Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Iliansgården

Parkgatan 16, Gotland

Välkommen till oss

Annika Kellqvist, Verksamhetschef

Hej Jag heter Annika Kellqvist och ansvarar för Attendo Iliansgården. Har du frågor om äldreboende eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
30
Särskild fokus
Demens

Om boendet

Hemtrevligt demensboende

Attendo Iliansgården ligger centralt i Hemse på södra Gotland och är ettäldreboende för personer med demens. Här finns det 30 lägenheter som är fördelade på 3 avdelningar - Ängstäppan, Solrängi och Åkerlyckan.

Våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner.

Närområdet

Äldreboendet är centralt beläget –asfalterade promenadstigar gör det enkelt att gå både med rollator och rullstol.  Du har nära tillgång till både livsmedelsbutik, cafè och diverse småbutiker.

Omsorg & Aktiviteter

En värdefull vardag

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter, både enskilt och i grupp.

Medarbetare

Våra medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan i verksamheten. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare.

Mat

Måltider - en viktig stund av dagen

Måltiderna är en viktig del för oss och när vi äter tillsammans vill vi att det ska vara en trevlig stund för samtliga. Att maten är god och näringsriktig är viktigt och vi lägger stor vikt vid miljön runt omkring, som att sitta i lugn och ro vid ett vacker dukat bord.

Vi lagar all mat själva och tycker att dofterna från mat och bak är viktiga inslag i boendemiljön.

Helger och högtider uppmärksammas genom att vi dukar extra fint och serverar festligare mat och dryck.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.2354660984929,"lng":18.374004613837},"content":"<h4>Attendo Iliansgården</h4><p>Parkgatan 16 </br> 623 50 Gotland </br> Gotland</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=57.2354660984929,18.374004613837' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Parkgatan 16,
623 50 Gotland
Gotland

Öppna vägbeskriving