Digitala verktyg som gör skillnad på riktigt

Närstående har inte alltid möjlighet att komma under vardagar och missar därför många av de aktiviteter, måltider och andra härliga stunder som erbjuds på boendet. Vi bestämde oss därför för att utveckla äldreomsorgens första närstående-app!

Genom Nära har närstående möjlighet att ta del av dessa. Samtidigt kan närstående dela sin vardag med den boende vilket ger glädje, skapar samtalsämnen och väcker minnen till liv.

Nära har inte bara gjort skillnad för våra boende och närstående, utan även för våra medarbetare

Redan när vi testade Nära första gången stod det klart att även medarbetare uppfattade att Nära gav mycket tillbaka.

”Jag känner mig mer delaktig i boendes liv”.

”Det är också roligt att få dela med oss av aktiviteter som genomförs”.

Nära ger oss möjlighet att få en större förståelse för våra boendes livshistoria och sätter bilder på deras levnadsberättelse

”Jag lägger upp bilder på sånt mamma tycker om att göra, nyligen la jag upp när jag plockade svamp.”

Appen möjliggör för medarbetare, boende och närstående att på ett enkelt och smidigt sätt snabbt kommunicera om vad som händer på och utanför boendet – en möjlighet att vara Nära även på distans.

Med respekt för individen och personliga bilder

Vi respekterar individens integritet och det är valfritt att vara med i Nära. Vi är också måna om att endast dela lämpliga bilder.

Nära lanseras successivt på våra verksamheter

Verksamheter inom Attendo ansluter sig löpande och börjar använda Nära. Du som närstående kan vända dig till verksamhetschefen för att veta när din verksamhet introducerar Nära.