Hoppa till huvudinnehåll

Det började med ett försök på äldreboendet Attendo Ädelsten i Göteborg. Nu står meditation på schemat varje vecka då det visat sig att övningarna minskar oro och förbättrar sömn.

2024-04-17

Vill du bidra med din personlighet, kompetens och erfarenhet till ett meningsfullt jobb inom omsorgen i sommar? Vi erbjuder arbetsglädje, gemenskap och god chans till fortsatt jobb och vidareutveckling. Vi söker sommarvikarier till äldrevård och omsorg i många delar av landet. Välkommen med din ansökan idag!

2024-03-11

På äldreboendena i vårt avlånga land bor fler kvinnor än män och alla dessa kvinnor har en intressant historia att berätta. Inte minst från ett kvinnoperspektiv. Vi träffade en av dem, Anna-Lisa Maxén, som bor på Attendo Ädelstenen i Göteborg. Hon är sjuksköterska och har under sina yrkesverksamma år arbetat med utbildning inom omvårdnad. Flera av medarbetarna på Ädelstenen har faktiskt en gång varit hennes elever!

2024-03-08

Nya tekniker ger nya möjligheter. På äldreboendet Attendo Västra Varvsgatan i Malmö samlas ett gäng 85-plussare regelbundet för att spela fotboll, plantera och vattna växter, slå ner mullvadar och andra fysiska aktiviteter.

2024-02-22

För att trivas med livet måste vi fortsätta göra det vi gillar och umgås med människor vi tycker om. Vi behöver få värme och omtanke av någon som bryr sig. Att känna hälsa och välmående är viktigt för att hålla livslågan brinnande.

2024-02-14