Söker du äldreboende? Vi har lediga platser!

Det här händer på Attendo

Kommentar från styrelsen om ersättning

2021-05-06

I flertalet medier har det förekommit kritik mot Attendos styrelses beslut att under pandemiåret 2020 utbetala rörlig ersättning till Attendos VD Martin Tivéus i media kallad bonus. Nedan följer en kommentar från styrelsen till beslutet om rörlig ersättning.

Läs mer

Om offentliga stöd

2021-05-05

I media har det ställts frågor om Attendo och offentliga stöd under covid-perioden. Det har påståtts att dessa inte redovisats, vilket är fel.

Läs mer

Kommentar om covid-stöd och ersättningar

2021-05-03

Covidstöd från det offentliga har utgått till alla utförare av omsorg för ersättning av kostnader för skyddsutrustning samt ökade lönekostnader till följd av ökad sjukfrånvaro under 2020. För Attendo har detta enbart kompenserat en liten del av de extrakostnader som pandemin inneburit. Ingen kompensation från det offentliga har gått till rörliga ersättningar.

Läs mer

Med anledning av SR:s dokumentär - Kommentar från Martin Tivéus

2021-04-29

Uppgifterna igår i Sveriges Radio om hur vi agerat mot en medarbetare som larmat om brister på ett av våra äldreboenden kom som en överraskning för mig och många av mina kollegor på Attendo. Jag hörde själv ljudinspelningarna för första gången igår. Den medarbetare som varit utsatt förtjänar vår oreserverade ursäkt för det hon utsattes för. Det var oacceptabelt.

Läs mer

Med anledning av uppgifter i media

2021-04-28

Sveriges radios P1 dokumentär har i ett program skildrat perspektiv av corona-pandemin utifrån äldreboendet Sabbatsbergsbyn som drivs av Attendo. Mot bakgrund av det vill vi förtydliga ett antal frågor som dokumentären tar upp.

Läs mer

Välkommen hem till en trygg plats att trivas på

2021-04-27

Behöver du eller en närstående ett tryggt hem där din omsorg står i fokus och där du är med i en gemenskap?

Läs mer

Är du vår nya HR-chef?

2021-04-12

Vi söker nu HR-chef till Attendos verksamhet i Skandinavien. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att leda och utveckla Attendos HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Andelen äldre i samhället väntas öka kraftigt de närmaste åren, vilket ställer nya krav på omsorgens aktörer. HR-arbetet behöver utvecklas för att möta morgondagens möjligheter och förändrade arbetssätt.

Läs mer

Vaccinationer av boende klara på Attendos äldreboenden i Sverige

2021-03-01

Alla boende på Attendos äldreboenden i Sverige som önskat bli vaccinerade mot Covid-19 har nu blivit det. Parallellt pågår vaccinationer av medarbetarna som beräknas bli klara i närtid.

Läs mer

Vaccinering öppnar upp för besök på äldreboenden

2021-02-26

I och med den efterlängtade vaccineringen mot covid-19, öppnar nu landets äldreboenden upp för besök igen! SVT besökte Attendo Lignagatan när Kicki Forslind på boendet fick ett kärt besök av sin familj. Det blev ett ordentligt kramkalas!

Läs mer

Attendo Märsgränd satsar på spa-känsla och välmående

2021-02-11

Det senaste halvåret har inneburit stora utmaningar för alla och på Attendo Märsgränd i Malmö har man likt andra äldreboenden i organisationen levt bakom stängda dörrar. En bedrift i sig, men samtidigt har man passat på att skapa god verksamhet och adderat fördelar inom ramen för vad som varit möjligt.

Läs mer