;

Jaga fiskar med händerna, slå ner mullvadar som sticker upp huvudena ur sina hålor, klura på ordlekar eller spela fotboll? Ny teknik ger verkligen aktiviteterna på äldreboenden nya dimensioner.

2023-11-15

Nya tekniker smyger sig in i samhällets alla vrår, inte minst i äldreomsorgen som nya härliga aktiviteter. Seniorerna Susanne och Birgit backar inte för lite äventyr utan reser gärna till exotiska platser och får nya upplevelser tillsammans. Virtuellt såklart!

2023-10-30

Idag uppmärksammas arbetsterapeuterna runt om i världen. Yrkesrollen är viktig inom vård och omsorg när det handlar om all form av hälsofrämjande arbete, såväl förebyggande som rehabiliterande.

2023-10-27

Det är ingen hemlighet att djur har en otroligt positiv inverkan på våra liv och välmående. På många av våra verksamheter finns därför vårdhundar, katter, fiskar och andra djur. Det händer även ofta att andra djur kommer på besök till verksamheten så att de äldre får chans att klappa och interagera på olika sätt med djuren. Det kan vara allt ifrån hästar, kaniner och marsvin. Dessa fyrbenta vänner har förmågan att skapa en varm och harmonisk atmosfär. Om du någonsin haft förmånen att ha en spinnande katt i ditt knä, vet du precis hur lugnande och underbart det kan vara.

2023-10-23

Att andas in frisk luft, njuta av doften från nyklippt gräs och lyssna på fåglarnas kvitter... Det är enkla nöjen som tillför glädje i livet. Att kunna återuppleva tidigare vardagliga aktiviteter, som att cykla, är något du kan göra på våra äldreboenden.

2023-10-13