Kontakt och bilder

E-post

Presschef

Linda Bengtsson Telefon: 073-839 98 00 (ej sms)

E-post
Ladda ner pressbilder

Pressbilder

Här finner du pressbilder på personer i ledningsgruppen och styrelsen, vår logga och andra ikoner samt utvalda bilder från våra verksamheter. Alla bilder finns att ladda ner för fri användning.

Ladda ner pressbilder

Aktuellt

Osäker situation för våra kollegor från Filippinerna

Osäker situation för våra kollegor från Filippinerna

Cirka 100 av Attendos filippinska medarbetare hotas med utvisning av Migrationsverket - varav nästan 40 fått behörighet att arbeta som sjuksköterskor.

2023-05-11

Ny chef för fastighet och etablering i Attendo

Ny chef för fastighet och etablering i Attendo

Andreas Persson har utsetts till ny chef för fastighet och etablering i Attendo Skandinavien. Andreas har gedigen erfarenhet av att driva expansion och nyetablering av olika företag, i Sverige och internationellt.

2023-01-11

Attendo bistår region Gotland med platser

Vi har varit verksamma på Gotland i många år och för oss är det en självklarhet att hjälpa till när det är ett ansträngt läge inom sjukvården på ön.

2023-01-03

Attendo i Vårdföretagarnas styrelser

Attendo i Vårdföretagarnas styrelser

Under november månad har Vårdföretagarnas samtliga branscher hållit årsmöte och valt nya styrelser. Attendo har representation i två av fyra branschstyrelser.

2022-12-06

Attendo i media

Artikel på unt.se

unt.se - Djur i omsorgen LSS

2023-04-14. Julia Åhlin arbetar ihop med sin häst Shy och hunden Oscar, på Attendos LSS-boenden och verksamheter i Knivsta och Uppsala. – Det är helt fantastiskt att se hur många blommar ut när de får vara med och ta ansvar för djur. Ibland när man inte når fram till en person, kan du helt kravlöst åka ut till stallet för att kvällsfodra, och sedan bara sitta och lyssna när hästarna tuggar. Vad det ger i lugn och motivation går inte att beskriva, säger Julia.

Artikel på unt.se
Reportaget på P4

P4 Uppland - Topeliusvasan

2023-03-09. På Attendo Topelius äldreboende i Uppsala anordnade man ett eget vasalopp - Topeliusvasan. Men här åker man inte skidor utan går eller åker med rullstolar och rullatorer. Runt 20 personer åkte Topeliusvasan som går på en sträcka av 100 meter. Deltagaren Rolf har åkt öppet spår i Vasaloppet tidigare och säger att "det var nog lite lättare än Topeliusvasan".

Reportaget på P4
Se klippet på tv4.se

Inslag på TV4 - solrummet på Kapellgärdet Norra

2023-01-18. "Man mår som en ängel"; säger Anne-Marie, som bor på äldreboendet där man köpt in en solsimulator berättar arbetsterapeuten Linnea Nilsson. "När man varit i rummet mer än 20 minuter har man fått sin dagliga dos av D-vitamin".

Se klippet på tv4.se
Se klippet på tv4.se

TV4 besökte Katten Kurre på Vårdbo i Norrtälje

2022-12-24. Djur kan ha en lugnande inverkan och kan minska oro hos äldre med demens. På Äldreboendet Attendo Vårdbo i Norrtälje bor katten Kurre, som sprider glädje bland de boende. Anne-Louise Kristensen, boende och kattvän, njuter av Kurres sällskap. ”Han är så himla härlig”, säger hon.

Se klippet på tv4.se
Se programmet här

Mauri besökte äldreboendet Maria Winkvist

2022-12-28. I programmet "Vad hände sen" på TV4 Play, besöker Mauri Attendo Maria Winkvist där boende samtalar om låten "En rosa helikopter" och sjunger en bit av låten. Cirka 50 sekunder in i programmet kan du se inslaget.

Se programmet här
Se programmet här

Fyraåringarna på äldreboendet

2020-09-01. Programmet som sändes i TV4 och C More handlade om mötet mellan generationer. Det är barnen från förskolan Vildnissarna som under sex veckor träffar de äldre på äldreboendet Attendo Maria Winkvist i Norrtälje. Vad händer egentligen när äldre och yngre träffas dagligen? Hur påverkas de äldres hälsa?

Se programmet här