Senaste nytt

Morgonrockar på natten ger äldre bättre nattsömn

På äldreboendet Attendo Ljung i Stockholm har medarbetare infört morgonrockar som klädsel som en del av kvälls- och nattrutinerna. Många av de äldre med demenssjukdom kämpar med begreppet tid, och det är många gånger särskilt utmanande under natten. Genom att ge de äldre en känsla av natt och att det är dags att sova har medarbetarna som jobbar natt börjat bära morgonrockar. - Vi skapar en mer lugnande och familjär miljö för de boende, som hjälper dem att komma till ro och ger en förbättrad sömnkvalitet, säger Veronique Annink, verksamhetschef vid äldreboendet Attendo Ljung.

2023-06-01

Attendo i media

Inslag på sverigesradio.se

sverigesradio.se - Attendo Fridhemsvägen dansbandsvecka

2023-08-22. Dansbandsveckan är i full swing på Attendo Fridhemsvägen äldreboende i Ronneby. Flera artister uppträder och veckan avrundas med en trevlig kräftskiva. Sven Lundberg ser fram emot att svänga sina dansskor, och i klippet får du reda på vem hans danspartner är.

Inslag på sverigesradio.se
Artikel på arbetarbladet.se

arbetarbladet.se - Attendo Pukslagarvägen åker bryggbåt

2023-07-10. Den första av fem turer med bryggbåten har gått av stapeln i Marma. Boende från äldreboendet Pukslagarvägen i Gävle var på plats vid Marma flottarkoja där det även bjöds på en kaffestund och en tur runt Hällholmen. B/B Marianne är en speciell båt för rullstolsburna och rollatorberoende.

Artikel på arbetarbladet.se
Artikel på mitti.se

mitti.se - Klara, färdiga, gå. Eller rulla!

2023-06-12. Det var hög stämning när Attendolunken gick av stapeln på Attendo Frösunda i Solna nyligen. Lokaltidningen Mitti var på plats när ett 30 tal boende var med och lunkade eller rullade i det traditionsenliga loppet. Årets vinnare blev Zoltan Sarossy som togs emot med applåder, diplom och medalj!

Artikel på mitti.se
Artikel på unt.se

unt.se - Djur i omsorgen LSS

2023-04-14. Julia Åhlin arbetar ihop med sin häst Shy och hunden Oscar, på Attendos LSS-boenden och verksamheter i Knivsta och Uppsala. – Det är helt fantastiskt att se hur många blommar ut när de får vara med och ta ansvar för djur. Ibland när man inte når fram till en person, kan du helt kravlöst åka ut till stallet för att kvällsfodra, och sedan bara sitta och lyssna när hästarna tuggar. Vad det ger i lugn och motivation går inte att beskriva, säger Julia.

Artikel på unt.se
Reportaget på P4

P4 Uppland - Topeliusvasan

2023-03-09. På Attendo Topelius äldreboende i Uppsala anordnade man ett eget vasalopp - Topeliusvasan. Men här åker man inte skidor utan går eller åker med rullstolar och rullatorer. Runt 20 personer åkte Topeliusvasan som går på en sträcka av 100 meter. Deltagaren Rolf har åkt öppet spår i Vasaloppet tidigare och säger att "det var nog lite lättare än Topeliusvasan".

Reportaget på P4
Se klippet på tv4.se

Inslag på TV4 - solrummet på Kapellgärdet Norra

2023-01-18. "Man mår som en ängel"; säger Anne-Marie, som bor på äldreboendet där man köpt in en solsimulator berättar arbetsterapeuten Linnea Nilsson. "När man varit i rummet mer än 20 minuter har man fått sin dagliga dos av D-vitamin".

Se klippet på tv4.se
Se klippet på tv4.se

TV4 besökte Katten Kurre på Vårdbo i Norrtälje

2022-12-24. Djur kan ha en lugnande inverkan och kan minska oro hos äldre med demens. På Äldreboendet Attendo Vårdbo i Norrtälje bor katten Kurre, som sprider glädje bland de boende. Anne-Louise Kristensen, boende och kattvän, njuter av Kurres sällskap. ”Han är så himla härlig”, säger hon.

Se klippet på tv4.se
Se programmet här

Mauri besökte äldreboendet Maria Winkvist

2022-12-28. I programmet "Vad hände sen" på TV4 Play, besöker Mauri Attendo Maria Winkvist där boende samtalar om låten "En rosa helikopter" och sjunger en bit av låten. Cirka 50 sekunder in i programmet kan du se inslaget.

Se programmet här
Se programmet här

Fyraåringarna på äldreboendet

2020-09-01. Programmet som sändes i TV4 och C More handlade om mötet mellan generationer. Det är barnen från förskolan Vildnissarna som under sex veckor träffar de äldre på äldreboendet Attendo Maria Winkvist i Norrtälje. Vad händer egentligen när äldre och yngre träffas dagligen? Hur påverkas de äldres hälsa?

Se programmet här

Kontakt och bilder

E-post

Presschef

Linda Bengtsson Telefon: 073-839 98 00 (ej sms)

E-post
Ladda ner pressbilder

Pressbilder

Här finner du pressbilder på personer i ledningsgruppen och styrelsen, vår logga och andra ikoner samt utvalda bilder från våra verksamheter. Alla bilder finns att ladda ner för fri användning.

Ladda ner pressbilder