Aktuellt

Attendolunken – för fler seniorer i rörelse

Första veckan i oktober går startskottet för Attendolunken som i år har 10- års jubileum. I år arrangeras lunkarna vid 18 orter runt om i Sverige med fler än 60 verksamheter som arrangörer. De första loppen arrangeras redan 29 september. Då står seniorerna från Linköping på startlinjen. - Det finns inget bäst före datum för rörelse. Med Attendolunkarna möjliggör vi för både de viktiga mötesplatserna och rörelse för alla seniorer oavsett fysisk form, säger Mali Fredgard Huber, chef för Attendos äldeboenden.  

2023-09-28

Så vet du när du behöver hemtjänst. 6 råd från experten Anneli

När vi blir äldre kommer många av oss till en tid då vi behöver stöd och omsorg för en fortsatt meningsfull vardag. Men när i livet är det dags för hemtjänst? Experten Anneli Norrgrann från Attendo ger dig 6 viktiga råd.

2023-07-24

Årets glass när de äldre får välja - kulglass med smak av saltkaramell

Attendos äldrepanel har genomfört sommarens glasstest för att utse årets vinnande glass. Efter noggrant smaktestande av olika glassar har panelen enhälligt utsett kulglass med smak av saltkaramell till sommarens glass 2023.

2023-06-13

Ny app skapar trygghet för äldre och närstående

Attendo Nära är en ny och unik app utvecklad av Attendo för närstående och boende vid Attendos äldreboenden. Med Nära appen som idag används av mer än 80 av Attendos 100 äldreboenden minskas det fysiska avståndet och ger de närstående en inblick i deras släktnings vardag på boendet. - För oss är mötet viktigt och med Nära appen kan vi ge känslan av närhet till både den boende och de närstående. Det skapar en viktig trygghet för alla och bidrar till ett bättre välmående hos de äldre som har sina hem och sin vardag hos oss på Attendo, säger Gustav Östergren, utvecklingsansvarig för appen.

2023-06-07

Attendo i media

Lyssna på sverigesradio.se

Nya kollegan på äldreboendet: Hunden Baron

2023-02-20. Hunden Baron är redan ett välkänt ansikte på äldreboendet i Uppsala. Men nu ska han kunna hjälpa de äldre ännu mer i sin nya roll som vårdhund. Ägaren Linnéa Nilsson berättar vad Baron kommer kunna hjälpa de äldre med.

Lyssna på sverigesradio.se
Läs artikeln på mvt.se (låst)

Fåglar för högre välbefinnande på Nämndemansgården

2023-11-03. Det kvittras i atriumgården på Nämndemansgatan från nyinflyttade fåglar som ska ge ett högre välbefinnande på äldreboendet. Motala Tidning var på plats när den stora fågelburen skulle invigas.

Läs artikeln på mvt.se (låst)
Läs artikeln på allas.se

allas.se - Fyraåringarna på äldreboendet gjorde succé i tv-rutan – här är de i dag

2023-10-04. Maskerad, minneslekar och kramar – på äldreboendet i Norrtälje träffas gamla och förskolebarn varje vecka. Det är generationsmöten som alla gläds åt.

Läs artikeln på allas.se
bt.se (låst artikel)

Borås tidning - LSS-boende semestrar på Mallorca

2023-10-02. Boende inom LSS i Borås ville ut och resa – då beslöt sig personalen för att ta saken i egna händer. – Vi bestämde oss för att se hur långt vi kan komma, säger boendets chef Marie Lillvik. Det visade sig bli Mallorca.

bt.se (låst artikel)
Inslag på sverigesradio.se

sverigesradio.se - Attendo Fridhemsvägen dansbandsvecka

2023-08-22. Dansbandsveckan är i full swing på Attendo Fridhemsvägen äldreboende i Ronneby. Flera artister uppträder och veckan avrundas med en trevlig kräftskiva. Sven Lundberg ser fram emot att svänga sina dansskor, och i klippet får du reda på vem hans danspartner är.

Inslag på sverigesradio.se
Artikel på arbetarbladet.se

arbetarbladet.se - Attendo Pukslagarvägen åker bryggbåt

2023-07-10. Den första av fem turer med bryggbåten har gått av stapeln i Marma. Boende från äldreboendet Pukslagarvägen i Gävle var på plats vid Marma flottarkoja där det även bjöds på en kaffestund och en tur runt Hällholmen. B/B Marianne är en speciell båt för rullstolsburna och rollatorberoende.

Artikel på arbetarbladet.se
Artikel på mitti.se

mitti.se - Klara, färdiga, gå. Eller rulla!

2023-06-12. Det var hög stämning när Attendolunken gick av stapeln på Attendo Frösunda i Solna nyligen. Lokaltidningen Mitti var på plats när ett 30 tal boende var med och lunkade eller rullade i det traditionsenliga loppet. Årets vinnare blev Zoltan Sarossy som togs emot med applåder, diplom och medalj!

Artikel på mitti.se
Artikel på unt.se

unt.se - Djur i omsorgen LSS

2023-04-14. Julia Åhlin arbetar ihop med sin häst Shy och hunden Oscar, på Attendos LSS-boenden och verksamheter i Knivsta och Uppsala. – Det är helt fantastiskt att se hur många blommar ut när de får vara med och ta ansvar för djur. Ibland när man inte når fram till en person, kan du helt kravlöst åka ut till stallet för att kvällsfodra, och sedan bara sitta och lyssna när hästarna tuggar. Vad det ger i lugn och motivation går inte att beskriva, säger Julia.

Artikel på unt.se
Reportaget på P4

P4 Uppland - Topeliusvasan

2023-03-09. På Attendo Topelius äldreboende i Uppsala anordnade man ett eget vasalopp - Topeliusvasan. Men här åker man inte skidor utan går eller åker med rullstolar och rullatorer. Runt 20 personer åkte Topeliusvasan som går på en sträcka av 100 meter. Deltagaren Rolf har åkt öppet spår i Vasaloppet tidigare och säger att "det var nog lite lättare än Topeliusvasan".

Reportaget på P4
Se klippet på tv4.se

Inslag på TV4 - solrummet på Kapellgärdet Norra

2023-01-18. "Man mår som en ängel"; säger Anne-Marie, som bor på äldreboendet där man köpt in en solsimulator berättar arbetsterapeuten Linnea Nilsson. "När man varit i rummet mer än 20 minuter har man fått sin dagliga dos av D-vitamin".

Se klippet på tv4.se
Se klippet på tv4.se

TV4 besökte Katten Kurre på Vårdbo i Norrtälje

2022-12-24. Djur kan ha en lugnande inverkan och kan minska oro hos äldre med demens. På Äldreboendet Attendo Vårdbo i Norrtälje bor katten Kurre, som sprider glädje bland de boende. Anne-Louise Kristensen, boende och kattvän, njuter av Kurres sällskap. ”Han är så himla härlig”, säger hon.

Se klippet på tv4.se
Se programmet här

Mauri besökte äldreboendet Maria Winkvist

2022-12-28. I programmet "Vad hände sen" på TV4 Play, besöker Mauri Attendo Maria Winkvist där boende samtalar om låten "En rosa helikopter" och sjunger en bit av låten. Cirka 50 sekunder in i programmet kan du se inslaget.

Se programmet här
Se programmet här

Fyraåringarna på äldreboendet

2020-09-01. Programmet som sändes i TV4 och C More handlade om mötet mellan generationer. Det är barnen från förskolan Vildnissarna som under sex veckor träffar de äldre på äldreboendet Attendo Maria Winkvist i Norrtälje. Vad händer egentligen när äldre och yngre träffas dagligen? Hur påverkas de äldres hälsa?

Se programmet här

Kontakt och bilder

E-post

Presschef

Linda Bengtsson Telefon: 073-839 98 00 (ej sms)

E-post
Ladda ner pressbilder

Pressbilder

Här finner du pressbilder på personer i ledningsgruppen och styrelsen, vår logga och andra ikoner samt utvalda bilder från våra verksamheter. Alla bilder finns att ladda ner för fri användning.

Ladda ner pressbilder