Hoppa till huvudinnehåll

Aktuellt

Meditation minskar äldres behov av sömnmedicin

Ett pågående försök på äldreboendet Attendo Ädelsten i Göteborg visar att meditation kan vara en lovande metod för att förbättra sömnen hos äldre och minska deras beroende av sömn- och lugnande medicin. - Från att kunna hålla meditationen i 20 sekunder kan flera av de äldre som deltar nu hålla meditationen i nästa 30 minuter, säger aktivitetsansvarig Mui Kinnerfors.

2024-04-16

Rättslig process avseende gruppbostad

Attendo fick den 18 september besked om att IVO beslutat att återkalla tillståndet för en mindre gruppbostad i Eskilstuna. Attendos syn är att beslutet är felaktigt och bolaget överklagade omgående beslutet till förvaltningsrätten. I samband med överklagandet begärde Attendo att beslutet inte ska gälla under tiden domstolen prövar ärendet (s.k. inhibition). Den berörda verksamheten är en mindre gruppbostad, med inriktning på stöd till personer med särskilda omsorgsbehov och beteendeproblematik. Det är fråga om en typ av omsorg som är komplex, men som är mycket viktig för såväl enskilda individer som för samhället som helhet.

2023-10-09

Attendolunken – för fler seniorer i rörelse

Första veckan i oktober går startskottet för Attendolunken som i år har 10- års jubileum. I år arrangeras lunkarna vid 18 orter runt om i Sverige med fler än 60 verksamheter som arrangörer. De första loppen arrangeras redan 29 september. Då står seniorerna från Linköping på startlinjen. - Det finns inget bäst före datum för rörelse. Med Attendolunkarna möjliggör vi för både de viktiga mötesplatserna och rörelse för alla seniorer oavsett fysisk form, säger Mali Fredgard Huber, chef för Attendos äldeboenden.  

2023-09-28

Attendo i media

mitti.se - Klara, färdiga, gå. Eller rulla!

mitti.se - Klara, färdiga, gå. Eller rulla!

2023-06-12. Det var hög stämning när Attendolunken gick av stapeln på Attendo Frösunda i Solna nyligen. Lokaltidningen Mitti var på plats när ett 30 tal boende var med och lunkade eller rullade i det traditionsenliga loppet. Årets vinnare blev Zoltan Sarossy som togs emot med applåder, diplom och medalj!

Artikel på mitti.se
unt.se - Djur i omsorgen LSS

unt.se - Djur i omsorgen LSS

2023-04-14. Julia Åhlin arbetar ihop med sin häst Shy och hunden Oscar, på Attendos LSS-boenden och verksamheter i Knivsta och Uppsala. – Det är helt fantastiskt att se hur många blommar ut när de får vara med och ta ansvar för djur. Ibland när man inte når fram till en person, kan du helt kravlöst åka ut till stallet för att kvällsfodra, och sedan bara sitta och lyssna när hästarna tuggar. Vad det ger i lugn och motivation går inte att beskriva, säger Julia.

Artikel på unt.se
P4 Uppland - Topeliusvasan

P4 Uppland - Topeliusvasan

2023-03-09. På Attendo Topelius äldreboende i Uppsala anordnade man ett eget vasalopp - Topeliusvasan. Men här åker man inte skidor utan går eller åker med rullstolar och rullatorer. Runt 20 personer åkte Topeliusvasan som går på en sträcka av 100 meter. Deltagaren Rolf har åkt öppet spår i Vasaloppet tidigare och säger att "det var nog lite lättare än Topeliusvasan".

Reportaget på P4
TV4 besökte Katten Kurre på Vårdbo i Norrtälje

TV4 besökte Katten Kurre på Vårdbo i Norrtälje

2022-12-24. Djur kan ha en lugnande inverkan och kan minska oro hos äldre med demens. På Äldreboendet Attendo Vårdbo i Norrtälje bor katten Kurre, som sprider glädje bland de boende. Anne-Louise Kristensen, boende och kattvän, njuter av Kurres sällskap. ”Han är så himla härlig”, säger hon.

Se klippet på tv4.se
Fyraåringarna på äldreboendet

Fyraåringarna på äldreboendet

2020-09-01. Programmet som sändes i TV4 och C More handlade om mötet mellan generationer. Det är barnen från förskolan Vildnissarna som under sex veckor träffar de äldre på äldreboendet Attendo Maria Winkvist i Norrtälje. Vad händer egentligen när äldre och yngre träffas dagligen? Hur påverkas de äldres hälsa?

Se programmet här

Kontakt och bilder

Pressbilder

Pressbilder

Här finner du pressbilder på personer i ledningsgruppen och styrelsen, vår logga och andra ikoner samt utvalda bilder från våra verksamheter. Alla bilder finns att ladda ner för fri användning.

Ladda ner pressbilder