Hoppa till huvudinnehåll

Vi hjälper dig till en enklare vardag!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen, där du i många fall kan välja Attendo som utförare.

Med 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Självklart får du en egen fast omsorgskontakt som hjälper dig att se till att din omsorg blir så som du önskar få den.

Vill du veta mer?

Ring oss 020-211 300

Vad kan hemtjänsten hjälpa till med?

Till hemtjänstens uppgifter hör städning, inköp och andra hushållssysslor, men hemtjänstpersonalen kan även följa med dig på promenad eller sociala aktiviteter.

Vanligt förkommande sysslor inom hemtjänsten är städning, hjälp med personlig hygien, matdistribution och ledsagning. 

Hemtjänstpersonalen kan även hjälpa med medicinska insatser såsom katetrisering, tömning av kateter, delgivning av medicin och sondmatning.  

Om du väljer Attendo som utförare av din hemtjänst tar vi alltid en inledande kontakt med dig för att få höra med om dig, dina behov och vilka svårigheter du upplever i det dagliga livet.

Video poster
Video play button

Vi hjälper dig att ansöka om hemtjänst. Kontakta oss idag!

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg! Kolla även gärna på filmen här bredvid där vi förklarar hur processen går till när du ansöker om hemtjänst.

Hjälp med ansökan

"De är mycket snälla och jag tycker det är skönt att det inte är så många olika personer"

Ethel, Helsingborg

"Attendo är ett sällskap som förhöjer vardagen och jag har stort förtroende för min kontaktman"

Nils-Erik, Västerås

"De som kommer från Attendo hjälper mig och är trevliga så det fungerar alldeles utmärkt"

Kjerstin, Enköping

Vad kostar hemtjänst?

Det kostar ingenting extra att anlita en privat utförare som Attendo. Prissättningen för hemtjänst bestäms i varje enskild kommun, och även om den kan variera mellan olika kommuner är den alltid inkomstprövad. Det innebär att priset bestäms utifrån dina inkomster. Det finns dock ett maximalt belopp du kan få betala per månad, oavsett var du bor, vilka beviljade insatser och inkomst du har. Från 1 januari 2024 är maximala beloppet 2575 kr.

Har du frågor om prissättningen kan du vända dig direkt till din kommun. Om du undrar hur du går tillväga för att få ett biståndsbeslut får du gärna ringa oss på 020-211 300 så hjälper vi dig.

Kostnad för hemtjänst

Vill du ha hjälp i hemmet men har inte beviljad hemtjänst?

Attendo erbjuder dig avlastning i hemmet och hjälp med de vardagssysslor du behöver hjälp med. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer själv hur ofta du vill ha hjälp, allt ifrån ett enstaka tillfälle till regelbundna insatser. För oss är varje uppdrag lika viktigt.
Här är några exempel på populära hushållsnära tjänster som vi erbjuder. Kontakta din lokala verksamhet för att få reda på mer om vad just de kan hjälpa dig med.

  • Städning
  • Fönsterputs
  • Tvätt
  • Enklare trädgårdsarbete
  • Omsorg och ledsagning
Här erbjuder vi hushållsnära tjänster

Fyra steg till en enklare vardag

1

Ansök om hemtjänst

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan, numret hittar du enklast på kommunens hemsida.

Så ansöker du
2

Välj utförare

I många kommuner har du lagstadgad rätt att själv välja den utförare av hemtjänst som passar dig bäst.

Här finns vår hemtjänst
3

Meddela ditt val

Meddela din biståndsbedömare hos kommunen vilken utförare av hemtjänst som du önskar.

4

Vi kontaktar dig

Om du har valt Attendo tar vi kontakt med dig. Du får även gärna kontakta oss om du har några frågor.

Kontakta oss

Hemtjänst efter dina önskemål

I många kommuner runt om i Sverige erbjuder vi allt från omsorg och måltidsservice till städning, tvätt samt kvälls- och nattjänster. I många uppdrag ingår även hemsjukvård. När du beviljats bistånd för hemtjänst från din kommun och valt Attendo som utförare bokar vi in ett hembesök för att gå igenom dina behov och önskemål. De dokumenteras i en genomförandeplan som ligger till grund för vårt arbete hos dig, så att omsorgen blir så personlig som möjligt.

En av våra medarbetare inom hemtjänsten utses också till din kontaktman. Kontaktmannen är den som i första hand utför insatserna i ditt hem och har extra ansvar för dig vilket bidrar till en ökad kontinuitet och trygghet. Skulle du av någon anledning inte vara nöjd med din kontaktman går det självklart bra att byta.

Om du redan har hemtjänst men vill byta till Attendo så kontaktar du din biståndsbedömare hos kommunen som hjälper dig.

Länkar:

Mer om hemtjänst

Så ansöker du om hemtjänst

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

Hjälp med ansökan
Hushållsnära tjänster

Hushållsnära tjänster

Vi erbjuder dig avlastning i hemmet och hjälper dig med de vardagssysslor du behöver hjälp med. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer själv hur ofta du vill ha hjälp, allt ifrån ett enstaka tillfälle till regelbundna insatser. För oss är varje uppdrag lika viktigt.

Få tid över i vardagen
Vad kostar hemtjänst

Vad kostar hemtjänst?

När du nyttjar hemtjänst betalar du en hemtjänstavgift till kommunen. Maxavgiften är densamma oavsett om du nyttjar privat eller kommunal hemtjänst.

Olika kostnadsdelar
Frågor & Svar

Frågor & Svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om hemtjänst. Hittar du inte svaret på din fråga i listan kan du alltid kontakta oss på 020-211 300 så hjälper vi dig vidare.

Vanliga frågor

Intresserad av hemtjänst?