Hoppa till huvudinnehåll

Attendo - det trygga valet

Att stå inför beslutet att föreslå ett äldreboende till en närstående är ingen lätt uppgift. Många gånger kommer detta efter insikten om att det inte längre är säkert eller praktiskt för den äldre att bo kvar hemma. Vi har full förståelse för de känslor och osäkerheter som kan uppkomma och finns här för att vägleda och stötta dig i processen.

Om din närstående har ett biståndsbeslut om att flytta in på ett äldreboende är det första steget att ta reda på vilka äldreboenden som ni är intresserade av. Boka in ett möte med verksamhetschefen på det specifika boendet för att få en helhetsbild av vad vi kan erbjuda. Vi rekommenderar att ni gemensamt besöker de boenden ni funderar på. Att uppleva en plats i verkligheten ger en mycket djupare förståelse än att bara läsa om den.

Vi har äldreboenden för både somatisk omvårdnad och demenssjukdom. Vi erbjuder personlig omsorg, spännande aktiviteter och gemenskap samt goda måltider.

Våra boenden har hög standard och många av dem är utformade som livsstilsboenden med olika inriktningar som passar både den sportige, den kulturelle och den som älskar att plantera. Målet är att var och en ska kunna hitta ett boende att trivas på och träffa nya vänner med liknande intressen. Våra livsstilsboenden har inriktningarna Utevistelse & Trädgård, Kultur & Nöje och Sport & Spa.

Här finns våra äldreboenden

Tips och råd om flytt till äldreboende

Flytta till äldreboende – för närstående

Flytta till äldreboende – för närstående

För en gammal person som blivit oförmögen att ta hand om sig själv är det ofta inte möjligt att sköta flytten ensam, då behöver man kanske som närstående eller vän hjälpa till.

Tips och info
Jämförelse av boendeformer

Jämförelse av boendeformer för äldreboende

Vad är skillnaden på äldreboende och seniorboende? Här redogör vi för olika boendeformer inom äldreomsorg och guidar dig till rätt äldreboende.

Olika benämningar
Flytta till äldreboende

Flytta till äldreboende

När det blir aktuellt med flytt till äldreboende är det många frågor att ta ställning till. Använd den här flytta till äldreboende checklistan när du ska välja äldreboende.

Vanliga frågor
Söka plats på äldreboende

Söker du äldreboende? Vi har lediga platser!

Vi har lediga platser och hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Ansök om plats

"Jag tycker att personalen är helt fantastisk. Känner mig aldrig ensam."

Elisabeth

Valla Park

”Personalen är jättebra här. De kommer när jag behöver hjälp, de lyssnar på en och ger så god mat. Det tycker jag är fantastiskt.”

Dagny

Vällingbygården

"Det var åratal sen mamma hade det så här bra. Hon uppskattar den goda maten och hon tycker att de lyckats få till en familjekänsla."

Närstående

Lignagatan

Håll kontakten med äldreomsorgens första närstående-app!

Vi på Attendo har utvecklat en app för att göra det smidigt för närstående och boende att ta del av det som händer både på och utanför boendet - direkt i mobilen.

Med bilder och information får man en känsla av det som mamma eller pappa – morfar eller svärmor är med om på dagarna. Appen har fått namnet Attendo Nära och den fungerar ungefär som sociala medier med bildflöde och möjlighet att dela bilder och kommentarer.

Många närstående bor långt bort och har inte möjlighet att besöka sina nära och kära lika ofta som de skulle vilja och då kan bilderna och filmklippen från boendet bli en trygghet.

Mer om appen

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt