Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Söker du äldreboende? Vi hjälper dig!

Att ansöka om en plats på ett äldreboende kan vara nytt och omvälvande och det kan vara svårt att veta hur den praktiska ansökningsprocessen går till. Vi hoppas att den här sidan kan hjälpa dig på vägen. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

hero icon left
hero icon right

Välkommen hem till en trygg plats att trivas på!

Behöver du eller en närstående ett tryggt hem där din omsorg står i fokus och där du är med i en gemenskap? Hos oss kan du hitta trygghet och lugn, träffa nya vänner och vara med på våra trevliga aktiviteter. Du erbjuds också regelbundet egen-tid med din kontaktperson, kanske för ett besök på café, en vända till biblioteket eller varför inte ett teaterbesök. Som närstående kan du känna dig säker på att din nära och kära har en trygg och trivsam tillvaro i kunniga händer. Kontakta oss idag & boka besök!

Så får du plats på ett äldreboende

Så får du plats på ett äldreboende

Om någon du känner skulle må bättre och känna sig tryggare av att flytta till ett äldreboende är kommunen skyldig att utreda din närståendes behov. Därefter kan ni ansöka om en plats på något av Attendos Livsstilsboenden. I den här filmen ger vi tips och råd för hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Frågor & Svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om äldreomsorg. Hittar du inte svaret på din fråga i listan kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.

Till frågor & svar

Ansök om en plats på ett äldreboende i 4 steg

1. Biståndsbedömning

  • Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2. Välj utförare

  • Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss för att se våra verksamheter.

3. Meddela ditt beslut

  • När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4. Vi kontaktar dig

  • Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst.