Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Söker du äldreboende? Vi hjälper dig!

Att ansöka om en plats på ett äldreboende kan vara nytt och omvälvande och det kan vara svårt att veta hur den praktiska ansökningsprocessen går till. Vi hoppas att den här sidan kan hjälpa dig på vägen. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

hero icon left
hero icon right

Alltid hos Attendo

Personlig omsorg

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Aktiviteter & gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Det är du som bestämmer vad du orkar vara med på och vad du tycker är kul.

Goda måltider

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider

Välkommen hem till en trygg plats att trivas på!

Behöver du eller en närstående ett tryggt hem där din omsorg står i fokus och där du är med i en gemenskap? Hos oss kan du hitta trygghet och lugn, träffa nya vänner och vara med på våra trevliga aktiviteter. Du erbjuds också regelbundet egen-tid med din kontaktperson, kanske för ett besök på café, en vända till biblioteket eller varför inte ett teaterbesök. Som närstående kan du känna dig säker på att din nära och kära har en trygg och trivsam tillvaro i kunniga händer. Kontakta oss idag & boka besök!

Det här sägs om oss

"Jag tycker att personalen är helt fantastiska. Känner mig aldrig ensam."

Elisabeth, Valla Park

”Personalen är jättebra här. De kommer när jag behöver hjälp, de lyssnar på en och ger så god mat. Det tycker jag är fantastiskt.”

Dagny, Vällingbygården

"Det var åratal sen mamma hade det så här bra. Hon uppskattar den goda maten och hon tycker att de lyckats få till en familjekänsla."

Närstående, Lignagatan

Så får du plats på ett äldreboende

Så får du plats på ett äldreboende

Om någon du känner skulle må bättre och känna sig tryggare av att flytta till ett äldreboende är kommunen skyldig att utreda din närståendes behov. Därefter kan ni ansöka om en plats på något av Attendos Livsstilsboenden. I den här filmen ger vi tips och råd för hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Ansök om en plats på ett äldreboende i 4 steg

1. Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2. Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss för att se våra verksamheter.

3. Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4. Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst.

Har du några andra frågor?

Har du ytterligare frågor eller funderingar? På länken hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om äldreboende. Hittar du inte svaret där kan du alltid kontakta oss på 010-140 10 70.

Frågor & Svar