Bild från Almvägen, Sollentuna

Välkommen hem till ditt nya boende!

På våra äldreboenden finns personal på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel. Det är du som bestämmer hur din dag ska se ut, hur omsorgen ska utformas och vilka aktiviteter och utflykter du vill vara med på.

Vi erbjuder även äldreboenden i form av livsstilboenden med olika inriktningar som Utevistelse & Trädgård, Kultur & Nöje och Sport & Spa.

Vill du veta mer?

Ring oss!

Alltid hos Attendo

Personlig omsorg

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Aktiviteter & gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Det är du som bestämmer vad du orkar vara med på och vad du tycker är kul.

Goda måltider

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider.

Hur snabbt kan man få en plats på ett äldreboende?

I filmen berättar vi hur snabbt man kan få en plats på ett äldreboende. När du eller din närstående har blivit beviljad en plats på ett äldreboende ska kommunen enligt lag verkställa det beslutet direkt. Det innebär att du ska bli erbjuden en plats på ett boende och få möjligheten att flytta in direkt.

Var med och utforma din omsorg

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag och kommer överens om hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter du är intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Följ med en dag på ett äldreboende

Undrar du hur det är att bo på ett äldreboende? Hur ser vardagen ut, vad erbjuds det för aktiviteter och kommer man hitta nya bekantskaper? I den här filmen får du följa med en dag i Britas liv som bor på Attendo Regementsgatan på Gotland.

"Jag tycker att personalen är helt fantastisk. Känner mig aldrig ensam."

Elisabeth

Valla Park

”Personalen är jättebra här. De kommer när jag behöver hjälp, de lyssnar på en och ger så god mat. Det tycker jag är fantastiskt.”

Dagny

Vällingbygården

"Det var åratal sen mamma hade det så här bra. Hon uppskattar den goda maten och hon tycker att de lyckats få till en familjekänsla."

Närstående

Lignagatan

Många roliga aktiviteter på våra äldreboenden

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss. Du erbjuds också regelbunden "egen-tid" med din kontaktman, kanske ett besök på café, en vända till biblioteket eller ett teaterbesök. Flera av Attendos äldreboenden är livsstilsboenden med tre olika inriktningar: Utevistelse och Trädgård, Kultur och Nöje samt Sport och Spa. Vi har också många demensboenden.

Att ansöka - så här går det till:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Goda och genomtänkta måltider

På Attendo är vi måna om att servera goda och genomtänkta måltider. Vi serverar även nyttiga och läckra mellanmål. Att samlas och tillsammans njuta av kaffe och hembakat fikabröd eller en god smoothie bidrar till trivsel och social samvaro. På Attendo tycker vi att måltidsmiljön och stämningen runt bordet är minst lika viktig som maten som serveras och därför lägger vi stor vikt vid dukningen och att skapa en lugn och trivsam atmosfär runt bordet.

Läs mer om vårt matkoncept

Vårdhunden Bruna

Häng med när vårdhunden Bruna sprider glädje på äldreboendet Skutan. Det finns dokumenterat goda effekter av djur i äldreomsorgen. Bruna kan till exempel hjälpa till att bryta isolering, dämpa ångest och spela spel. Vem vill inte ha en kram av gosiga Bruna?

Upptäck mer om äldreomsorg

Livsstilsboende

På Attendos livsstillsboende kan du ägna dig åt dina intressen så att du i så hög grad som möjligt kan behålla din livsstil. Läs mer om våra inriktningar!

Läs mer

Så jobbar vi med demens

På Attendo har vi stor erfarenhet av att ge omsorg till dem som drabbas av demenssjukdom, men också stöd till närstående. Här ger vi en bild av vad demens är och hur vi arbetar med demens.

Läs mer

Välkommen till ett tryggt korttidsboende

Attendos korttidsboenden för vuxna - om du tillfälligt behöver komma hemifrån. Vi fokuserar på aktiviteter såsom utflykter, bakning m.m.

Läs mer

Vad händer när du åldras?

Alla vill vi leva ett sunt och friskt liv så länge som det bara går. Men en naturlig del av livet är att vi blir äldre. Läs mer om vad som händer när du åldras.

Läs mer

Tips mot ensamhet för äldre

Alldeles för många äldre i Sverige känner sig ensamma idag och tyvärr finns det både psykiska och fysiska faror med ensamheten. Här berättar vi mer om ensamhet hos äldre.

Läs mer

Vad kostar äldreboende?

Det är ingen skillnad i pris på privat eller kommunalt äldreboende. På den här sidan tydliggör vi de olika delarna som du betalar på ett äldreboende, det vill säga – omsorgsavgift, hyra och måltider.

Läs mer

Här bygger vi nytt

Våra boenden har hög standard och är utformade som livsstilsboenden med en särskild inriktning för att du ska hitta ett boende som passar dig och träffa personer med liknande intressen.

Läs mer

Attendo nära – appen som gör det enkelt att se vad som händer på boendet!

Vi har utvecklat en app för att göra det smidigt för närstående och boende att ta del av det som händer både på och utanför boendet - direkt i mobilen.

Läs mer

Intresserad av äldreboende?