Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Välkommen hem till ditt nya boende!

På våra äldreboenden finns personal på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel. Det är du som bestämmer hur din dag ska se ut, hur omsorgen ska utformas och vilka aktiviteter och utflykter du vill vara med på.

Vi erbjuder även äldreboenden i form av livsstilboenden med olika inriktningar som Utevistelse & Trädgård, Kultur & Nöje och Sport & Spa.


Vill du veta mer? Ring oss idag på 010-140 10 70

Alltid hos Attendo

Personlig omsorg

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Aktiviteter & gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Det är du som bestämmer vad du orkar vara med på och vad du tycker är kul.

Goda måltider

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider

Följ med en dag på ett äldreboende

Undrar du hur det är att bo på ett äldreboende? Hur ser vardagen ut, vad erbjuds det för aktiviteter och kommer man hitta nya bekantskaper? I den här filmen får du följa med en dag i Britas liv som bor på Attendo Regementsgatan på Gotland.

Din omsorg

Var med och utforma din omsorg

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag och kommer överens om hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter du är intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Många roliga aktiviteter på våra äldreboenden

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss. Du erbjuds också regelbunder "egen-tid" med din kontaktman, kanske ett besök på café, en vända till biblioteket eller ett teaterbesök. Flera av Attendos äldreboenden är livsstilsboenden med tre olika inriktningar: Utevistelse och Trädgård, Kultur och Nöje samt Sport och Spa. Vi har också många demensboenden.

 

 

Det här sägs om oss

"Jag tycker att personalen är helt fantastisk. Känner mig aldrig ensam."

Elisabeth, Valla Park

”Personalen är jättebra här. De kommer när jag behöver hjälp, de lyssnar på en och ger så god mat. Det tycker jag är fantastiskt.”

Dagny, Vällingbygården

"Det var åratal sen mamma hade det så här bra. Hon uppskattar den goda maten och hon tycker att de lyckats få till en familjekänsla."

Närstående, Lignagatan

Goda och genomtänkta måltider

På Attendo är vi måna om att servera goda och genomtänkta måltider. Vi serverar även nyttiga och läckra mellanmål. Att samlas och tillsammans njuta av kaffe och hembakat fikabröd eller en god smoothie bidrar till trivsel och social samvaro. På Attendo tycker vi att måltidsmiljön och stämningen runt bordet är minst lika viktig som maten som serveras och därför lägger vi stor vikt vid dukningen och att skapa en lugn och trivsam atmosfär runt bordet.

Läs mer om Attendos matkoncept

Ansök om en plats på ett äldreboende i 4 steg

1. Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2. Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss för att se våra verksamheter.

3. Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4. Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst.

Vårdhunden Bruna

Vårdhunden Bruna

Häng med när vårdhunden Bruna sprider glädje på äldreboendet Skutan. Det finns dokumenterat goda effekter av djur i äldreomsorgen. Bruna kan till exempel hjälpa till att bryta isolering, dämpa ångest och spela spel. Vem vill inte ha en kram av gosiga Bruna?

Har du några andra frågor?

Har du ytterligare frågor eller funderingar? På länken hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om äldreboende. Hittar du inte svaret där kan du alltid kontakta oss på 010-140 10 70.

Frågor & Svar

Upptäck mer om vår äldreomsorg

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om varför du ska välja ett äldreboende från Attendo.