Våra livsstilsboenden - olika koncept

Välbefinnande och hälsa är två viktiga delar som påverkar vår livskvalitet. God hälsa är ofta lätt att beskriva, men välbefinnande är inte lika lätt eftersom det har olika betydelse för var och en. Vårt mål är att hitta vägar som kan bidra till att fler äldre personer upplever välbefinnande genom att få bevara sin livsstil så länge som möjligt. Vi har därför skapat olika livsstilsboenden, där man kan fortsätta vara aktiv och sysselsatt med det man trivs med.

I våra livsstilsboenden präglas hela verksamheten av specifika koncept. Vi har tre olika livsstilskoncept”Utevistelse & Trädgård”, ”Kultur & Nöje” och ”Sport & Spa”.

Upptäck våra livsstilsboenden

Utevistelse & Trädgård

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

I våra boenden med Utevistelse & Trädgård som koncept, erbjuds en vacker och stimulerande utemiljö där den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Aktiviteter som läs- och sångstunder flyttas ut i växthus eller lusthus. Vi grillar året om och eldkorgarna lyser upp trädgården i höstmörkret. Även inomhusmiljön präglas av konceptet.

Kultur & Nöje

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Våra livsstilsboenden med Kultur & Nöje som koncept har fokus på alla former av kulturupplevelser. Det bjuds på underhållning i alla dess former samt ordnas kulturcirklar om litteratur, konst och nostalgitripper. Kulturcafé, allsång, dans och spännande diskussioner kring kulturlivet tycker vi är spännande. Den som vill kan ansluta sig till boendets egen kör. Vi besöker också muséer och utställningar.

Sport & Spa

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Konceptet Sport & Spa innehåller många aktiviteter med fokus på välbefinnande och träning. Här kan man träna i gymmet, både som individuell- och cirkelträning. På vår spa-avdelning sprider sig en väldoft av oljor och i bakgrunden hörs rofyllda toner. Här kan man koppla av och kanske få lite massage eller annan behandling. Vi uppmärksammar förstås sportevenemang på olika sätt, inte minst tittar vi på vår storbilds-TV och ibland går vi och hejar då favoritklubben spelar.

Intresserad av äldreboende?