Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning av coronavirus/covid-19. Läs mer om våra åtgärder

Omsorgshjältar i Attendo

På Attendo jobbar 25 000 medarbetare som brinner för att göra skillnad i vardagen. De är våra omsorgshjältar.

De är hjältarna som gör en god omsorg

Vad är god omsorg? Det ligger förstås i betraktarens ögon. På Attendo är vi övertygade om att en god omsorg måste kombinera det bästa av två världar; systematiskt kvalitetsarbete och mänsklig omtanke. Detta jobbar Attendos 25 000 medarbetare med varje dag. 

Här nedan kan du ta del av några berättelser från våra omsorgshjältars vardag!

Våra omsorgshjältar

"Jag vill alltid få de äldre att må bra. Jag tror att jag har lätt att locka fram deras bästa sidor och då blir det ofta skratt och spännande samtal. Kanske har jag en fallenhet för människor?"

"Att hitta en stabil familj är ibland helt avgörande för barnets framtid och att hjälpa dem klara av jobbet är fantastiskt."

"Jag är nog mig själv rakt genom och försöker inte förställa mig. Det är viktigt att alltid vara tydlig och rak i kontakt med kunderna, det funkar i alla relationer."

"I min nuvarande roll handlar mycket om att lyssna in och se till att alla har det bra och får en omväxlande vardag."

"Här har jag chans att lära känna kunderna, det är en stor trygghet för dem och intressant för mig."

"Jag har lärt mig så otroligt mycket och blivit väldigt ödmjuk inför människors olikheter."

"Det är en fantastisk känsla att känna att man bidrar och gör stor skillnad på en arbetsplats, det är en lyx."

"Jag älskar mitt jobb och brinner för att skapa en trevlig och innehållsrik dag för kunderna. Man får så otroligt mycket tillbaka."

"Att få träffa äldre varje dag är en ynnest."

"Jag upptäckte hur roligt det är att jobba med äldre och i mångt och mycket kan jag kombinera det med mitt intresse för trädgårdar när jag arbetar här."

"Mina kunder är mina vänner"

"Jag passar verkligen att jobba i vården och speciellt här på Attendo Vårdbo. Jag känner verkligen att jag gör nytta här. Det är lite som mitt andra hem."

"Att lyckas bygga en bro till en demenssjuk är ganska häftigt, att få vara med när det plötsligt glimrar till i ögonen."

"Det mest fantastiska med mitt arbete är att se hur varje unge lyckas komma ur sitt skal och välja att vara med och bidra till gemenskapen. Det är så starkt."

”Jag brinner för att lyfta de som drabbas av demens."

"Jag känner mig lyckligt lottad"

"Jag har världens mest fantastiska jobb"

"Det var mina vänner som berättade att det behövs omvårdnadspersonal i Finland. Jag blev antagen till en ettårig utbildning och kom sedan hit för att jobba."

"Jag sköter mina arbetsuppgifter och medarbetarna sköter sina. Saker kan hanteras på många olika sätt – men i grunden gillar människor när man litar på dem"

"Det är inte så konstigt att närstående kan var lite oroliga och det är bara vi som kan skänka dem lugn genom en bra omsorg och en kontinuerlig dialog."

"Rummen är de boendes hem, så dit går vi inte utan tillstånd och kastar inte heller bort något utan att vi kommit överens om det. Vi försäkrar oss alltid om att de boende känner sig trygga"

"I det här jobbet kommer responsen direkt – jag vet att vi har lyckats när vi får tillbaka tomma uppläggningsfat från avdelningarna."

"När vi bygger boenden tänker jag alltid: skulle jag vilja att min mamma bodde här? Eller skulle jag själv vilja bo här?"