Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Sandbyhov

Sandbyhovsgatan 6, Norrköping

Välkommen till oss

Ulrika Claesson , Kontaktperson

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Talade språk
Svenska
Byggt år
2019

Attendo i Sandbyhov blir flyktingboende

Attendos relativt nybyggda äldreboende i Sandbyhov, ett boende som stått tomt i några år, blir nu flyktingboende i sex månader. Attendo och Migrationsverket har tecknat avtal om 171 platser.

Kontraktet avser tillfälliga bostäder för i första hand personer som omfattas av rätt till skydd enligt EU:s så kallade massflyktsdirektiv. Startdatum är den 15 juni och slutdatum 14 december.

- Vi har deltagit i en upphandling med Migrationsverket som efterfrågar tillfälliga boendeplatser för den målgruppen. Vi har skrivit avtal med Migrationsverket, säger Anders Berg, regional verksamhetschef i Attendo individ och familj.

Det finns enligt Migrationsverket ett stort behov av boendeplatser då många från Ukraina har sökt skydd i Sverige. 171 platser kan Attendo erbjuda här under den sexmånadersperiod som avtalet gäller.

Det måste kännas bra att få användning av de här lokalerna?

- Det känns jättebra. Migrationsverket hade ju som sagt en upphandling där man sökte många platser i samma byggnad. Vi var glada att vi hade en fastighet där vi kan erbjuda detta. Det fanns krav kring antal platser som Migrationsverket sökte i sin upphandling, och det var stora volymer, säger Anders Berg.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.607654,"lng":16.161746},"content":"<h4>Attendo Sandbyhov, äldreboende i Norrköping</h4><p>Sandbyhovsgatan 6 </br> 602 11 Norrköping </br> Östergötlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=58.607654,16.161746' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Sandbyhovsgatan 6,
602 11 Norrköping
Östergötlands län

Öppna vägbeskriving