Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hagalund

Centralt äldreboende med moderna rum. Här är det nära till naturen och trevliga promenadslingor.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Korpralsgatan 8A

  • 582 14 Linköping

  • Östergötlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser: 48

    Talade språk: Svenska

  • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare BPSD
  • Parboende, Trädgård, Centralt

Story image

Centralt vårdboende i Linköping

Attendo Hagalund är ett vårdboende beläget centralt i Linköping. Här får du personlig omvårdnad, hälso- och sjukvårdsinsatser upp till sjuksköterskenivå samt rehabiliteringsinsatser.

Boendet drivs av Attendo på uppdrag av Linköpings kommun med närhet till vacker natur och Linköpings stadskärna. Hagalunds vårdbostad består av 44 lägenheter varav fyra rum avsedda för parboende. Totalt finns 48 platser med 36 somatiska platser och 12 platser för personer med demenssjukdom. De fyra parlägenheterna är uppdelade på 3 somatiska och 1 demens. Byggnaden och rummen är moderna och bekväma och alla rum har eget pentry och handikappvänliga badrum. Vissa rum på nedersta våningen har egna uteplatser.

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun
Story image

Engagerade medarbetare

På Attendo Hagalunds äldreboende i Linköping arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, planeringsansvarig, kvalitetssamordnare och arbets- och fysioterapeut.

Hagalund har tillgång till sjuksköterska dygnet runt.

Vår läkare kommer till Hagalund en gång per vecka, och nås övrig tid per telefon och finns tillgänglig för akuta besök. Jourläkare finns under kvällar och helger.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Quote

"Det är alltid bäst att bo hemma, men om man måste ha extra hjälp ska man bo såhär, detta är bästa stället!"

Devider

Boende på Hagalund

Intresserad av äldreboende?