Attendo Solskiftet

Naturnära äldreboende med hästhagar och lummiga promenadstråk runt knuten.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Solskiftesvägen 9-11

 • 184 33 Åkersberga

 • Stockholms län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 36

  Rumsstorlek - 38 kvm

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Trädgård, Naturnära

Story image

Naturnära äldreboende

Välkommen till Attendo Solskiftets äldreboende! Vi är ett äldreboende som riktar sig till dig som är äldre och har behov av vård och omsorg dygnet runt.

Solskiftets äldreboende består av ett enplanshus med tre avdelningar som totalt rymmer 36 lägenheter. På varje avdelning finns gemensamma utrymmen såsom stort kök, matrum och vardagsrum. Här är det enkelt att ta sig ut i friska luften eftersom varje avdelning har en egen skyddad trädgård. Korridoren som sammanbinder avdelningarna är en utmärkt träningsrunda under dagar när vädret inte lockar till utevistelse.

Utanför husknuten finns hagar med hästar och de lugna småvägarna gör det enkelt att ta en härlig promenad.

Story image

Du ska känna dig som hemma

Lägenheterna är relativt stora, de flesta är ca 38 kvadratmeter. Utöver det rymliga rummet finns ett stort badrum samt ett skåp med diskho, kylskåp och eluttag för till exempel en mikrovågsugn, vattenkokare eller kaffebryggare. Alla lägenheter är utrustade med både tvättmaskin och torktumlare.

Att bo hos oss innebär trygghet, men också rätten att fortsätta vara sig själv. Vi bistår med säng, sängbord och sänglampa och i övrigt vill vi att du ska känna dig som hemma och inreda med dina egna möbler.

Quote

"Jag trivs så bra här på Solskiftet"

Devider

Boende på Attendo Solskiftet

Story image

Trygg vardag

Vi arbetar för att skapa en trygg vardag med mycket glädje och socialt umgänge. Vi vill kunna erbjuda dig meningsfulla aktiviteter och vi värnar om ett gott samarbete med dina anhöriga.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som ansvarar lite extra för dig. Vi skriver också en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur du vill ha din omsorg utförd. Självklart finns medarbetare där för att stödja dig och hjälpa dig med de aktiviter som du har svårt att genomföra själv.

På Solskiftets äldreboende finns det personal dygnet runt. Här finns tillgång till omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Silviahemscertifierat äldreboende

Attendo Solskiftet är ett Silviahemscertifierat äldreboende. Det innebär att alla medarbetare på enheten har blivit utbildade i demensvård i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka, oavsett sjukdomsgrad, och deras anhöriga. Silviahemmet har en årlig uppföljning och certifikatets giltighetstid är tre år, därefter förnyas certifikatet genom kompletterande utbildning av medarbetare.

Information om certifiering och uppgift om giltiga certifikat finns på www.silviahemmet.se

Ingvar bor och trivs på Attendo Solskiftet

Kan rekommendera Det bjuds generöst på kaffe och kakor och det är fint dukat med bästa porslinet inne i samlingsrummet. Det visar sig att Ingvar Zaar är född 1927 och alltså på god väg mot 100. Han gillar blått och har ett välkomnande leende.

– Hit till Attendo Solskiftet flyttade jag för cirka ett och ett halvt år sedan och jag kan varmt rekommendera stället till den som funderar på att flytta hit. Jag tycker att vi har en fri och fin stämning i huset och personalen här
är verkligen guld. Det känns bra att detta är hemma nu; tryggt och mycket trivsamt.

Wiesia fixar aktiviteterna
Vi har nära till naturen och sköna promenader. Här njuter vi av frisk luft, egna höns under säsong, skog, äng och mark i stället för bilar och buller och vi gör verkligen vår egen lingonsylt. Vi bakar, vi rör på oss, vi läser, planterar blommor, vi pratar om sådant som intresserar och vi har överhuvudtaget ett ganska varierat utbud av aktiviteter, säger Wiesia och fortsätter:
– Jag älskar verkligen mitt arbete och jag utgår egentligen bara ifrån min egen tanke kring hur jag skulle vilja bli bemött den dagen jag flyttar till ett äldreboende. Jag lyssnar, jag vill visa kärlek och omtanke och jag är positiv och inkännande.

Läs hela artikeln här

Intresserad?