Hoppa till huvudinnehåll

En stabil start

Höstvindar och sol om vartannat och snart är det är dags att börja vintra in sig. Första verksamhetsåret börja så smått närma sig upploppet och om bara några få månader är det dags att fira ettårsjubileum på Brearedsvägen. För Attendo Alunskiffern har det varit en riktig bra start och för verksamhetschef Carin Axklev och kollegorna fortsätter nu resan.

Carin kommer ifrån Tvååker men bor på sen ett tag tillbaka i Rolfstorp där familjen odlar jorden och ser till att gutefåren, ankorna, kaninerna och hundarna må bra.

– Jag är helt ny i Attendo men har jobbat som chef inom kommunen i cirka 16 år med bland annat hemtjänst och personlig assistans. Så för ett tag sen kände jag att det kunde vara dags att göra något annat och då såg jag en blänkare från Attendo. Jag hade hört mycket gott om företaget tidigare; att det var ordning och reda och att det var en bra plats att arbeta på – och
jag såg en möjlighet att lära mig en ny organisation och kanske göra ett avtryck, så då sökte jag helt enkelt, säger Carin och fortsätter:

– Nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla framåt och det gör vi med engagemang, delaktighet och riktigt gott bemötande. Västkustens bästa äldreboende borde kunna vara ett rimligt mål. Att vi har ett engagemang och tar ansvar utifrån det perspektivet. Jag har fullt förtroende för att alla vi som arbetar på Alunskiffern vill och kan bidra till den bästa äldreomsorgen. Jag kan konstatera att jag fått ett väldigt bra bemötande under min första tid här, och mina goda intryck av både Attendo som företag och Alunskiffern som enhet består och växer. Nu börjar vi fintrimma våra rutiner och jobba mer med kommunikation åt alla håll, inte minst med de närstående.

Många väljer Attendo Alunskiffern

Sida vid sida med Carin Axklev finns planeringsledare Jeanette Loraas och hon har varit på plats sedan starten. Efter att tidigare ha arbetat på Attendo i Halmstad anslöt hon till resten av pionjärerna och det blev en start över
förväntan.

– Det har varit och är en väldigt spännande tid är på Alunskiffern och vi har fått kvitto på att det här är ett gäng som verkligen håller måttet. När det är så stor inflyttning som vi har haft de första månaderna finns det alltid en utmaning i att tillgodose alla behov samtidigt. Det ska rekryteras, rutinerna ska komma på plats och man vill från början se till att sätta den känsla man vill ha på äldreboendet. Och det tycker vi att vi lyckats väldigt bra med, säger Jeanette Loraas.

Folke och Carin
Folke och Carin

Folke trivs

Folke är en glad man med rötterna fast i regionen runt Varberg. Drygt 90 år, född och uppvuxen i Stamnared har han under lång tid verkat och arbetat i Derome där han förestod Derome Bil.

– Som ung jobbade jag på maskinstation och då var jag runt och körde diverse olika traktorer och maskiner. 1957 förvärvade jag taxiverksamheten i Derome. Den hade jag i tio år varefter jag sålde den och började handla
med bilar, engelska bilar och Rover närmare bestämt, säger Folke och fortsätter:

– Jag kom hit i maj i år och det har varit en bra tid så här långt. Visst är det nytt och visst är det saker som har behövt ”sätta sig” men det är så fin personal och härliga människor. Vi har en bra relation här och det är ett mycket fint bemötande i huset. Tillgängligheten är jättefin och jag får all hjälp jag behöver. Nu är jag lite sugen på att testa av SPA-avdelningen – jag älskar att basta och kanske blir det även lite bubbelbad framöver. Den nya massagestolen har jag testat och jag somnar heltvärt i den, så det är skönt. Jag gillar dessutom att röra på mig så jag försöker komma ut och gå så ofta
det är läge. Det är gött här och jag har allt jag behöver. Bingon är jag inte så mycket med på, men när det kommer musik och så är jag den förste att bänka mig. Musik får mig att må bra och säkert flera med mig, säger Folke.