Söker du äldreboende? Vi har lediga platser!

Coronavirus - Så arbetar Attendo för att förhindra smittspridning

Här hittar du samlad information kring vårt kontinuerliga arbete för att minska riskerna för smitta av coronavirus/covid-19 i våra verksamheter.

hero icon left
hero icon right

Med anledning av uppgifter i media

En radiodokumentär i Sveriges Radio P1 har skildrat första vågen av pandemin utifrån ett av Attendos äldreboenden i Stockholm. Vi har sammanställt några kommentarer om de problem som lyfts fram i dokumentären.

Läs artikeln här

Vaccinationer av boende klara på Attendos äldreboenden i Sverige

- Det är glädjande och en stor lättnad att våra boende nu är vaccinerade. Vår prioritering just nu är att så många medarbetare som möjligt vaccinerar sig, dels för att skydda sig själva, för att motverka smittspridningen i samhället men också för att se till att de boende får ytterligare skydd mot Covid-19. Vaccinationerna räddar liv, säger Christina Mo, Medicinskt ansvarig sjuksköterska på Attendo.

Då vi vet att det finns funderingar kring vaccination har vi därför tagit hjälp av professor och virolog Fredrik Elgh från Umeå Universitet som är expert på vacciner. Tillsammans med Fredrik har vi gjort en informationsfilm som beskriver hur vaccinet fungerar och hur det skyddar oss och våra kunder.

Se filmen här

Munskydd som komplement till övriga skyddsåtgärder

Vi tog tidigt ett steg för att höja skyddsnivån runt de äldre som en följd av coronavirusets framfart. Det innebär att våra medarbetare bär munskydd som ett komplement till övriga skyddsåtgärder på äldreboenden och i hemtjänsten. Hör när Taru Ylikylä, verksamhetschef på Attendo, berättar om hur vi arbetar för att förebygga smittspridning.

Samlad information kring covid-19