1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Flodinsgården

S:ta Ursulas väg 21, Västerås

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
28
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska, Filippinska, Kurdiska, Serbiska, Thailändska, Turkiska
Byggt år
1993

Välkommen till oss

VerksamhetschefLina Sjöstrand

Telefon: 021-18 32 10

Boendet

Boende i naturskönt område

Attendo Flodinsgården är ett trivsamt äldreboende som ligger i ett naturskönt och lugnt område med en vacker trädgård i stadsdelen Blåsbo i centrala Västerås.

På Attendo Flodinsgården äldreboende finns det 28 lägenheter med balkonger eller uteplats. Här tar vi tillvara på årstiderna och de möjligheter till utevistelse som vårt närområde erbjuder.

De gemensamma lokalerna utgörs bland annat av matsalen och vår vackra salong, där vi ibland bjuder in till musikunderhållning eller andra aktiviteter som t.ex. surströmmingsskiva eller musikquiz.

Välkommen till oss!

Omsorg & Aktiviteter

Personcentrerad vård

När du flyttar hit bjuds du in på ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska, rehab personal och en av våra medarbetare blir din kontaktperson. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. Regelbunden uppföljning genomförs tillsammans med kontaktperson och sjuksköterska.

På Attendo Flodinsgården arbetar vi med en personcentrerad vård, delaktighet och att stärka individen. Vi ser till det friska, beaktar värdighet och arbetet sker utifrån vardagsrehabiliterande förhållningssätt som uppmuntrar till självständighet och aktivitet.

Vi har ett brett utbud av aktiviteter där utevistelse och promenader erbjuds dagligen. Vi har även under veckan inplanerade stunder för bl.a. gymnastik, balansträning, musik, sång, högläsning, korsord, bingo och mycket mer. På våren sår vi i våra odlingslådor bär och örter och till sommaren skördar vi och avnjuter till maten eller fikat. I vår fina trädgård finns även ett utegym och en boulebana.

Vi avslutar alltid veckan med  fredagsmys, en trevlig stund i gemenskap med andra där gott fika samt samtal, musik och sång är det centrala.

Medarbetare

Engagerade och motiverade medarbetare

På Attendo Flodinsgården arbetar engagerad och motiverade medarbetare med gedigen erfarenhet och kunskap.

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, sjuksköterska, planeringsledare, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterskor, vårdbiträden och aktivitetsansvariga.

Läkare besöker Flodinsgårdens äldreboende var 14:e dag eller oftare vid behov.

Mat

Matglädje

På Attendo Flodinsgården är måltiden en av de viktigaste aktiviteterna på dagen. Vi lägger stor vikt vid en trevlig och lugn måltidsmiljö där delaktighet, dukning och servering är viktigt.  

Från vårt egna kök bjuds det på hemlagad till  lunch och  middag, till lunchen serveras alltid dessert. Till kaffet bjuds det ibland på hembakt kaffebröd som sprider en ljuvlig doft. När det är helger, högtider och festligheter så bjuds det på extra god mat som vi serverar med trevlig och fin dukning.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.61881,"lng":16.53469},"content":"<h4>Attendo Flodinsgården, äldreboende i Västerås</h4><p>S:ta Ursulas väg 21 </br> 722 18 Västerås </br> Västmanlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.61881,16.53469' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

S:ta Ursulas väg 21,
722 18 Västerås
Västmanlands län

Öppna vägbeskriving