Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning av coronavirus/covid-19. Läs mer om våra åtgärder

Attendo Ljung

Skärgårdsvägen 221, Värmdö

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
56
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefKim Dahlström

Telefon: 070-212 84 70

Boendet

Nära till vacker skog och havet

Attendo Ljung är ett modernt äldreboende på Värmdö, nära Hemmesta centrum. Närområdet består av vacker natur: park, skog och havet, som bjuder in till promenader. Alla avdelningar har tillgång till den grönskande innergården eller mysiga balkonger som möjliggör daglig utevistelse.

Här finns 56 lägenheter varav 28 demensplatser, 20 platser för somatisk omvårdnad och 8 platser för växelvård.

Lägenheten är möblerad med en vårdsäng och ett nattduksbord, i övrigt möblerar du själv. Rummen har uttag för TV, digitaltelefoni och internet. Varje lägenhet har ett eget stort och modernt badrum. Lägenheterna på vår växelvårdsavdelning är bekvämt möblerade och har egen TV.

Varje avdelning har en öppen planlösning med ett stort och hemtrevligt allrum med tillgång till den fina innegården eller balkong. I samlingssalen har vi gemensamma aktiviteter och underhållning med plats för stora samlingar. Vi har även i entréplanet separata lokaler för vår demensdagvård, Solrosbacken. Gästerna till dagvården hämtas och lämnas tryggt av Attendobuss med vår egen chaufför.

Omsorg & aktiviteter

God omsorg och många aktiviteter

När du flyttar hit blir en av våra undersköterskor din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad. Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du hur du vill att din omsorg och omvårdnad ska se ut. Du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård. Vår fysioterapeut och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel och erbjuder träning och rehabilitering vid behov.

Aktiviteterna på Attendo Ljung, individuella och i grupp, är många och varierande. Vi erbjuder dagligen flera olika aktiviteter i stort och smått. Några av våra återkommande aktiviteter är: bowling, Qigong, Sommarcafé, filmvisning, musikunderhållning, besök av vårdhund, gympa och utflykter med Attendobussen i närmiljö.

Gästerna på Solrosbackens dagverksamhet har möjlighet att delta i de allmänna aktiviteterna som erbjuds på Ljung.

Medarbetare

Vi arbetar i team

Kompetensen i personalgruppen är mycket hög och varje avdelning har en egen omvårdnadsansvarig sjuksköterska. En demensvårdsutvecklare handleder personalen i bemötandefrågor.

Vi lägger stor vikt på att vi arbetar i team. På varje avdelning arbetar undersköterskor och vårdbiträden och det finns alltid en sjuksköterska på plats, även nattetid.

Andra som arbetar kring din omvårdnad är fysioterapeut, arbetsterapeut, kökspersonal och trivselvärdinna. Vår demensvårdsutvecklare har en specialistutbildning inom demens och hon handleder personal i bemötande och omsorg om demenssjuka personer.

All personal på Solrosbacken har fåt en fördjupad utbildning inom demens.

Läkaren från Familjeläkarna i Saltsjöbaden besöker Ljung två gånger i veckan, övrig tid kontaktas hon vid behov.

Mat

Serverar god och näringsrik mat

Måltiden är en viktig stund på dagen och vi lägger stor vikt vid att servera god och näringsriktig mat och mellanmål i en lugn och trivsam miljö. Medarbetarna sitter med under måltiden för att bistå dem som behöver stötning samt främja samtal och samvaro.

Maten vi serveras kommer från familjen Dafgårds och slutlagas på plats. Potatis, pasta eller ris kokas i respektive kök och vi tillreder även sallader och desserter. Vår kökspersonal bakar dagligen något gott till kaffet.

"Vi älskar våra balkonger med fina blommor och mycket att titta på utanför."

Boende på Ljung

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.317302,"lng":18.465669},"content":"<h4>Attendo Ljung, äldreboende på Värmdö, Stockholms län</h4><p>Skärgårdsvägen 221 </br> 139 34 Värmdö </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.317302,18.465669' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Skärgårdsvägen 221,
139 34 Värmdö
Stockholms län

Öppna vägbeskriving