Hoppa till huvudinnehåll

Världens bästa jobb

En eldsjäl som inspirerar oss varje dag. Så beskriver medarbetarna på Attendo Garnisonen sin kollega Aveen som nyligen utsetts till omsorgshjälte i regionen. Själv säger Aveen att hon bara gör det hon älskar och hade inte förväntat sig att få någon extra belöning för det.

Att hon valde att arbeta i äldreomsorgen var ingen slump utan något hon alltid velat ägna sig åt.

– Jag har alltid velat jobba med äldre – det är världens bästa jobb! Jag blir så glad varje gång jag kommer innanför dörrarna och vet att jag ska få träffa kunderna, säger hon med eftertryck.

Hon beskriver sin drivkraft som något hon är född med och får ofta höra att hon är bra på att lyssna och sätta sig in i kundens situation.

– Kunderna har levt länge och de är värda vår respekt. Vi ska alla bli äldre och jag tänker mycket på hur viktigt det är att vi behandlar varandra väl och med respekt. Det är väl det livet handlar om?

Quote

Jag har alltid velat jobba med äldre – det är världens bästa jobb!

Devider

Aveen Suleiman

Undersköterska

Viktigt med en inspirerande vardag

Aveen kommer själv från en stor familj och är van vid att ta hänsyn till olika viljor och samtidigt ta hand om varandra.

– Jag vill att alla ska må bra, ingen ska lämnas utanför.

Ett viktigt fokus för Aveen och kollegorna på Garnisonen är en kul och inspirerande vardag. Det handlar om allt från att ordna ett varierat aktivitetsprogram till att servera goda måltider med extra omsorg i dukningen.

– Vi vill att kunderna har det trevligt på dagarna. Det är inget tvång att vara med på aktiviteterna men vi försöker uppmuntra alla att vara med.

På fritiden är Aveen helst hemma med sin man eller träffar någon i släkten. Hon lägger gärna tid på att städa och pyssla hemma. Något hon också får utlopp för på jobbet.

– Jag gillar att pyssla om dem. Kan jag se till att de har det rent och prydligt i sina lägenheter så gör jag det. Det är också jätteviktigt att de får känna sig fina och fräscha, det handlar om att få må bra, säger hon.