Hoppa till huvudinnehåll

"Jag har kul varje dag sen jag började jobba med omsorg"

Ett sprudlande energiknippe som styr upp det mesta som händer i verksamheten. Så beskriver både boende och kollegor Connie Söderlind, som är aktivitetssamordnare på Attendo Fresta Södra Allé i Upplands Väsby. Att hon blev regionens omsorgshjälte är ingen förvånad över. Men omsorgen var ändå inget självklart val.

- Nej, det tog lång tid för mig att hitta rätt i arbetslivet. Jag har jobbat som säljare i olika roller, men alltid känt att det varit något som saknats. Jag ville göra skillnad för människor i vardagen, säger Connie.

Hon började som kontaktperson i hemtjänsten men när erbjudandet om att starta upp aktiviteterna på Fresta dök upp nappade hon direkt.

- Jag säger det ofta – jag har världens bästa jobb. Jag har kul varje dag sen jag började jobba med omsorg.

Dagen när vi möter henne är det extra mycket som ska fixas. Det ska hållas oktoberfest med korvar, ostar och andra tilltugg, och självklart ett glas öl eller vin för de boende som känner sig manade. En trubadur har åkt ända från Nynäshamn för att spela.

- Det här är något många sett fram emot, inte minst Lasse. Han sitter alltid längst fram, sjunger med och klappar takten när vi har våra fester.

Att ha temafester är ett sätt att fylla vardagen med glädje för de boende. Varje tillfälle är ett bra tillfälle, är Connies filosofi.

- Det finns så många dagar att uppmärksamma, det skapar liv och rörelse. Och till festerna gör vi alltid något extra, så att det blir något att se fram emot.

Quote

Jag säger det ofta – jag har världens bästa jobb!

Devider

Connie Söderlind

Aktivitetssamordnare

Viktigt med en inspirerande vardag

Connie planerar veckans aktiviteter noga.  Målet är att hitta något som passar alla. Två aktiviteter per dag brukar hinnas med, därutöver hoppar hon in och hjälper till där det behövs – som att få iväg boende till läkarbesök, eller hjälpa till när någon är borta. 

En av veckans höjdpunkter är fredagarna när Connie går runt med en kioskvagn på alla våningsplan. Där finns det uppdukat med olika praktiska varor – tandkräm, tvål, schampo – men också lite extra gott som de boende unnar sig till helgen.

- Vi har ju ingen affär i närheten och många boende saknar möjligheten att göra enklare inköp, säger hon.

Kioskvagnen är en riktig succé och skänker extra glädje till många boende. Även om många får hjälp av närstående att handla så köper de flesta köper något litet från vagnen.

- Vi gör det här helt utan vinstintresse – om man nu inte räknar in veckans Bingo-vinster i det. Jag brukar ta fem vinster i veckan från vagnen för att det ska bli lite extra kul för våra Bingo-vinnare. Det är de väl värda, skrattar Connie innan hon rusar vidare till festförberedelserna.