Hoppa till huvudinnehåll

En riktig veteran i omsorgen

Med mer än 20 års erfarenhet som undersköterska på Gotland är Eva Karlsson en riktig veteran i omsorgen.

Eva har alltid drivits av utveckling och trivs bäst när det är fullt upp och hon kan vara med och påverka arbetet. Efter många år på ”golvet” är hon sedan tre år planeringsledare på Attendo Regementsgatan i Visby.

– Jag är lite av spindeln i nätet i verksamheten och har koll på både det stora och det lilla. Jag har lärt mig så mycket och tack vare Beate (verksamhetschef red anm) har jag fått chansen att utvecklas på ett sätt som jag inte vågade tidigare.

Hon syftar framför allt på de utbildningar hon håller i, där hon står inför en grupp och beskriver arbetssätt och olika system.

– Tidigare har jag alltid tyckt det varit jobbigt att ta plats och prata inför folk, men nu känner jag att jag verkligen kan och har förmågan – det är en härlig känsla.

Den senaste tiden har varit särskilt intensiv för Eva och hennes kollegor. En av verksamheterna på Gotland har haft återkommande problem med skriverier i media som följd.

– Det har påverkat oss också, med många medarbetare som slutat samtidigt som vi fått in flera nya. Det ställer extra höga krav på en bra planering.

Quote

Jag trivs med att vara spindeln i nätet

Devider

Eva Karlsson

Planeringsledare

Helhetsperspektiv

Det händer att Eva varvar planeringsarbetet med att hoppa in som medarbetare i omsorgen.

– För mig är det ett perfekt sätt att se hur det fungerar på avdelningarna. Jag får perspektiv på helheten och kan på så sätt göra en bättre planering.

Eva har en stark förankring på Gotland. Hon är född och uppvuxen på ön och större delen av hennes familj och vänkrets finns också där. För ett par veckor sedan blev hon mormor för första gången

– Det är så härligt, jag tar varje möjlighet att få vara med mitt barnbarn och njuter i fulla drag.

Även på jobbet har hon närhet till sin familj eftersom både Evas mamma och dotter jobbar på Regementsgatan. Mamma Birgit är Silviasyster och ägnar sig åt att ordna aktiviteter för kunderna. Dottern Minea är undersköterska och jobbar ibland sida vid sida med Eva.

– Det är klart att det är lite ovanligt, men det är tur att vi trivs så bra tillsammans. Min dotter kan ibland säga att jag som planeringsledare kan vara lite extra tuff mot henne men det tror jag inte riktigt stämmer, skrattar Eva.