Hoppa till huvudinnehåll

Ett erbjudande svårt att säga nej till

Efter närmare 25 år inom den kommunala omsorgen hade Sara Karim bestämt sig för att byta karriär och prova nåt nytt.

Just i den vevan, hösten 2021, tog Attendo över driften på Göteborgs största äldreboende Lackarebäck och Sara blev tillfrågad om hon ville bli gruppledare.

– Jag hade bestämt mig för att gå vidare men plötsligt kom ett erbjudande jag inte ville säga nej till. Det var lite jobbigt, säger hon med ett skratt.

Efter en lunch med sin nya chef bestämde hon sig för att tacka ja och vara med och utveckla verksamheten. Ett beslut hon är glad att hon tog.

– Det är bättre ordning och tydligare struktur nu. Vi jobbar lite som en kedja där varje del stöttar nästa del, förklarar hon. Tidigare hade jag fem chefer att rapportera till, det var ganska rörigt i kommunen.

Som gruppledare har Sara en viktig roll i kedjan. Hon är länken mellan medarbetarna på avdelningen, planeringsledaren och verksamhetschefen.

– Jag har full koll på avdelningen. Om jag behöver stöd eller någon att bolla ett dilemma med, så finns min chef där.

Quote

Kunderna är alltid nummer ett!

Devider

Sara Karim

Gruppledare

"Det står aldrig still här"

Det har gått ett år sedan Attendo tog över och Sara bestämde sig för att jobba kvar, något hon är glad över. Rollen som gruppledare är omväxlande och Sara är involverad i många delar, som att ta emot nya kunder, hålla kontakt med närstående och stötta medarbetarna.

– Det står aldrig still här. Det är ett stort hus med över 120 lägenheter, det finns hur mycket som helst att ta tag i samtidigt som det finns så mycket fint att visa upp.

Sara syftar bland annat på det fina 50-talsmuséet Reminiscensen i husets bottenvåning som fungerar både som en social samlingsplats och som ett rum för aktiviteter. Restaurangen Farbror Agda är öppen för allmänheten och ett populärt ställe att träffa närstående på.

– Kunderna är alltid nummer ett för oss. Men det är väldigt roligt att vi kan locka hit närstående och visa upp vårt museum och restaurangen.