Hoppa till huvudinnehåll

Viktiga egenskaper som aktivitetssamordnare

Connie kom in i äldreomsorgen med en bakgrund som säljare, något hon haft stor nytta av. Dels när det gäller att ”sälja in” aktiviteter. Men också i kontakterna med närstående.

– Man måste kunna ha många bollar i luften. Inte minst att hålla koll på alla 54 boende och deras födelsedagar, som firas med flaggan i topp och extra fin dukning, säger Connie.

Att vara social, självständig och inte rädd för att misslyckas underlättar också. Connie uppskattar variationen, att ingen dag är den andra lik.

– Jag har världens mest fantastiska jobb. Det är roligt att känna sig uppskattad, att känna att man hunnit med att se alla boende och gjort dem glada. Ibland berättar närstående att deras släkting verkligen blommat upp efter en tid hos oss. Då känner jag att jag har gjort skillnad!

Quote

– Ett sammansvetsat team är det som gör helheten. Verksamhetschefen, samordnaren, sjuksköterskorna, ja alla på golvet, vi gör ett jättebra jobb. Tillsammans blir vi omsorgshjältar.

Devider

Connie Söderlind

Aktivitetssamordnare

Vardagen som aktivitetssamordnare

Dagen börjar med att Connie går runt med morgontidningen till de som prenumererar. Då passar hon på att berätta vad det bjuds på för aktiviteter under dagen. En dag i veckan delar hon ut personliga aktivitetslappar till de boende, så att de vet vad som kommer. Varje dag är ett tiotal aktiviteter inplanerade, i både stor och liten skala.

– Vi har ofta musiker som kommer och spelar, utflykter, musikquiz, pizzakvällar och vinprovning. Men många gånger är det den enkla kaffestunden och den sociala biten som är mest uppskattad. Nyligen lade hon till en ambulerande ”kioskvagn”, som hon fyller med allt från godis, dryck och kakor till hygienprodukter. Det är mycket uppskattat, inte minst bland dem som inte kan eller vill delta i andra aktiviteter.

– De ser verkligen fram mot dagen då vagnen kommer. God omsorg för Connie är att ge de boende en meningsfull dag. Att se den enskilde individen och att både kunden och närstående känner sig trygga. Det kräver ett gott samarbete.

– Ett sammansvetsat team är det som gör helheten. Verksamhetschefen,
samordnaren, sjuksköterskorna, ja alla på golvet, vi gör ett jättebra jobb. Tillsammans blir vi omsorgshjältar.