Hoppa till huvudinnehåll

Inspirerar de boende till en bättre hälsa

Med en bakgrund som hälsocoach och personlig tränare är Erica Larsson perfekt för sitt uppdrag; att inspirera de boende till en bättre hälsa. Hon ansvarar för spa-badet, gymmet och är aktivitetsansvarig. Hon coachar också medarbetarna så att de i sin tur kan inspirera de boende i deras egna aktiviteter på avdelningarna.

– Mitt mål är att de som bor här ska må bra och känna sig fria att följa sina egna val. Jag vill att de ska kunna göra det mesta som de hade gjort om de varit hyggligt friska och bott i sina gamla hem. Så hade jag själv velat ha det, säger Erica Larsson.

Spa-avdelningen används flitigt på Topelius. Den som ska bada får äta frukost i morgonrocken och kommer sedan ner till badet där Erica förberett.

– Jag vill att de ska känna sig helt underbara när de går härifrån och de är så otroligt tacksamma och glada. I de lägena känner jag verkligen att jag bidragit med en rejäl skopa livskvalitet.

Quote

"Ofta när jag tänker på mitt arbete kommer jag på mig själv med att le. Alla de härliga människorna som finns här gör mig glad, både boende och mina omsorgshjältar till kollegor. Jag känner mig helt enkelt lyckligt lottad som har det här jobbet!"

Devider

Erica Larsson

Hälsoinspiratör

Mitt jobb gör mig glad

God omsorg beskriver Erica som något där individen känner sig sedd och får de egna behoven tillfredsställda. Här är delaktighet och personligt bemötande avgörande.

– Det är viktigt att de känner att det här verkligen är hemma, att det ska vara som om de bodde kvar i sitt gamla hem men med all den hjälp och det härliga sällskap som kommer när man bor tillsammans på ett boende.

Vad är då en omsorgshjälte? Ja, enligt Erica är det en empatisk människa som sätter en annan person framför sig själv.

– Ofta när jag tänker på mitt arbete kommer jag på mig
själv med att le. Alla de härliga människorna som finns här gör mig glad, både boende och mina omsorgshjältar till kollegor. Jag känner mig helt enkelt lyckligt lottad som har det här jobbet!