Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Connie Söderlind

Connie Söderlind är aktivitetssamordnare på Attendo Fresta Södra Allé i Upplands Väsby norr om Stockholm. Tjänsten fanns egentligen inte, men efter en intervju med verksamhetschefen blev hon erbjuden att ta hand om aktiviteterna. Hennes glada och oblyga sätt gör henne perfekt för rollen.

hero icon left
hero icon right

Viktiga egenskaper som aktivitetssamordnare

Connie kom in i äldreomsorgen med en bakgrund som säljare, något hon haft stor nytta av. Dels när det gäller att ”sälja in” aktiviteter. Men också i kontakterna med närstående.

– Man måste kunna ha många bollar i luften. Inte minst att hålla koll på alla 54 boende och deras födelsedagar, som firas med flaggan i topp och extra fin dukning, säger Connie.

Att vara social, självständig och inte rädd för att misslyckas underlättar också. Connie uppskattar variationen, att ingen dag är den andra lik.

– Jag har världens mest fantastiska jobb. Det är roligt att känna sig uppskattad, att känna att man hunnit med att se alla boende och gjort dem glada. Ibland berättar närstående att deras släkting verkligen blommat upp efter en tid hos oss. Då känner jag att jag har gjort skillnad!

Om Connie

– Ett sammansvetsat team är det som gör helheten. Verksamhetschefen, samordnaren, sjuksköterskorna, ja alla på golvet, vi gör ett jättebra jobb. Tillsammans blir vi omsorgshjältar

Namn:
 Connie Söderlind
Ålder: 53 år
Arbetsplats: Attendo Fresta i Upplands Väsby
Roll: Aktivitetssamordnare 
År i Attendo: 2

Vardagen som aktivitetssamordnare

Dagen börjar med att Connie går runt med morgontidningen till de som prenumererar. Då passar hon på att berätta vad det bjuds på för aktiviteter under dagen. En dag i veckan delar hon ut personliga aktivitetslappar till de boende, så att de vet vad som kommer. Varje dag är ett tiotal aktiviteter inplanerade, i både stor och liten skala.

– Vi har ofta musiker som kommer och spelar, utflykter, musikquiz, pizzakvällar och vinprovning. Men många gånger är det den enkla kaffestunden och den sociala biten som är mest uppskattad. Nyligen lade hon till en ambulerande ”kioskvagn”, som hon fyller med allt från godis, dryck och kakor till hygienprodukter. Det är mycket uppskattat, inte minst bland dem som inte kan eller vill delta i andra aktiviteter.

– De ser verkligen fram mot dagen då vagnen kommer. God omsorg för Connie är att ge de boende en meningsfull dag. Att se den enskilde individen och att både kunden och närstående känner sig trygga. Det kräver ett gott samarbete.

– Ett sammansvetsat team är det som gör helheten. Verksamhetschefen,
samordnaren, sjuksköterskorna, ja alla på golvet, vi gör ett jättebra jobb. Tillsammans blir vi omsorgshjältar.

Våra omsorgshjältar

På Attendo jobbar 25 000 medarbetare som brinner för att göra skillnad i vardagen. De är våra omsorgshjältar. På den här sidan kan du ta del av fler berättelser från våra medarbetares vardag.

Läs mer om våra omsorgshjältar