Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Dennis Gustafsson

Dennis Gustafsson arbetade extra på Attendo samtidigt som han pluggade till trädgårdsmästare. Men efter utbildningen valde han att satsa på att jobba i äldreomsorgen och är idag aktivitetsansvarig på Attendo Lotsen.

hero icon left
hero icon right

"Trädgård och odling väcker minnen till liv"

Dennis älskar trädgårdar och det var lustigt nog hans intresse för odling och trädgård som ledde in honom på jobbet på Attendo Lotsen. Han arbetade extra på Attendo under tiden som han pluggade till trädgårdsmästare och efter utbildningen valde han att satsa på jobbet i äldreomsorgen. 

– Jag upptäckte hur roligt det är att jobba med äldre och i mångt och mycket kan jag kombinera det med mitt intresse för trädgårdar när jag arbetar här, säger han. 

Dennis är aktivitetsansvarig och trivs som fisken i vattner med det arbetet. Med sitt starka intresse för odling och trädgård vill han inspirera fler äldre att förundras av allt som kan växa och blomma. 

– Måna äldre har själva erfarenhet av odling och att väcka det intresset på nytt är riktigt häftigt. När det är dags att skörda tomat, dill eller sallad känns det som att något väcks till liv, särskilt bland personer med demens. 

Han märker att många äldre inte bara blir stimulerade för stunden av aktiviteter utan hela dagen blir bättre av att vara sysselsatt. 

– Det är flera gånger som jag märkt att fler av de äldre blir allmänt uppiggade av det vi hittar på, de äter odentligt och håller sig vakna under dagen. Det är ju inte så konstigt egentlingen, om hjärnan och kroppen får stimuleras mår man ju bättre, säger han. 

Om Dennis

"Jag upptäckte hur roligt det är att jobba med äldre och i mångt och mycket kan jag kombinera det med mitt intresse för trädgårdar när jag arbetar här."

Namn:
Dennis Gustafsson
Ålder: 30
Arbetsplats: Attendo Lotsen
Roll: Aktivitetsansvarig 
Fritid: Förutom odling och trädgård brinner även Dennis för musik och har ett förflutet som gitarrist i ett rockband. 

"Vi medarbetare har blivit en viktig länk mellan kunderna och deras närmaste"

Dennis ger ett lugnt och tryggt intryck och säger själv att han känner sig uppskattad av både kunder och närstående. Coronakrisen har gett honom ett nytt perspektiv på hur viktiga närstående är i omsorgen.

– Närstående har inte kunnat komma på besök och då har vi medarbetare blivit en viktig länk mellan kunderna och deras närmaste. Vi är många som känt ett extra ansvar att skapa trygghet och verkligen finnas till hands för de äldre under den här tiden och det ger närstående ett lugn, säger han.

Dennis har ett stort intresse för musik och har tidigare spelat gitarr i ett band. Han spelar gärna musik för de boende och det brukar uppskattas. Han har också ett starkt band till naturen och älskar att vandra och promenera. Men hans stora passion är ändå odling och han drömmer om att en dag ha en trädgård där han kan producera egen mat för att bli självförsörjande.

– Jag skulle vilja odla mer mat och på så vis kunna leva lite enklare. Än så länge får jag nöja mig med att ha tillgång till mammas trädgård, säger han.

Våra omsorgshjältar

På Attendo jobbar 25 000 medarbetare som brinner för att göra skillnad i vardagen. De är våra omsorgshjältar. På den här sidan kan du ta del av fler berättelser från våra medarbetares vardag.

Läs mer om våra omsorgshjältar