Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Ganimete Dibrani

Sedan 2009 har Ganimete Dibrani arbetat på Attendo i Helsingborg. Idag är hon aktivitetssamordnare på Attendo Bergaliden och brinner för att skapa trevliga och innehållsrika dagar för kunderna. 

hero icon left
hero icon right

"Varje dag ska vara speciell för våra kunder"

Redan när Ganimete Dibrani, eller Gane som hon kallas, var tio år visste hon att hon ville jobba med äldre. Hon har alltid gillat att hjälpa andra, stötta och bidra till att andra mår bra.

Sedan 2009 arbetar hon på Attendo i Helsingborg, tidigare inom hemtjänsten och sedan ett par år på äldreboendet Attendo Bergaliden. Hon har haft olika roller genom åren, som kvalitetssamordnare och planeringsledare, men det är som aktivitetsutvecklare hon verkligen hittat hem.

– Jag älskar mitt jobb och brinner för att skapa
en trevlig och innehållsrik dag för kunderna. Man får så otroligt mycket tillbaka, säger hon och skrattar.

Sedan Gane tog över aktiviteterna har det varit drag under galoscherna på Bergaliden. Förutom alla aktiviteter som hon hittar på i huset – som gympa, odling i trädgården, promenadgrupper och fredagsfikor – har hon inlett samarbete med olika aktörer i Helsingborg. Hon bjuder gärna in barn från skola och förskola som kommer förbi och sjunger eller pysslar med de boende.

För ett par år sedan tog Gane kontakt med det lokala kulturhuset Dunkers i Helsingborg och sedan dess kommer en pianist som spelar och sjunger tillsammans med de boende. Hon har även kontakt med den lokala kyrkan och med Röda Korset som tillhandahåller särskilda cyklar att göra utflykter med.

– Jag tänker ofta på vad vi ska hitta på framöver och självklart är kunderna med och tycker till. Jag vill bidra till att göra varje dag speciell för våra kunder, säger hon. 

Om Ganimete Dibrani

”Det går inte att ta miste på den energi och glöd som Gane har för sitt arbete."

Namn: Ganimete Dibrani
Ålder: 35
Arbetsplats: Attendo Bergaliden i Helsingborg
Roll: Aktivitetssamordnare
Fritid: Familj, friluftsliv, trädgård och odling. 

 

"I mitt jobb är det ingen mening att göra saker halvhjärtat"

Gane har nya idéer hela tiden och när hon inte är upptagen med en aktivitet så gillar hon att umgås med de äldre, prata och pyssla om.

– Under våren med corona har jag varit extra uppmärksam på att finnas till hands och prata men också se till att de är snygga i håret och har fina naglar.

Det går inte att ta miste på den energi och glöd som Gane har för sitt arbete. Att värna om de äldre och stötta dem för att de ska må bra är lite av ett kall för henne.

– Detta är deras sista tid i livet, då handlar det om att sprida glädje och
ha roligt tillsammans, säger hon. I mitt jobb är det ingen mening att göra saker halvhjärtat, är inte hela hjärtat med kan man lika gärna söka sig till ett annat jobb.

De som känner Gane och har henne som kollega är knappast förvånade att det blev just hon som fick utmärkelsen Regionens omsorgshjälte. Hennes entusiasm och utstrålning gör intryck på alla hon möter.

– Vilken fantastisk ära att bli omsorgshjälte! Jag blev helt mållös när min chef överraskade mig med beskedet. Det känns roligt för mig men jag vill även nämna alla som arbetar på Bergaliden, vi är ju ett team och gör arbetet tillsammans.

Våra omsorgshjältar

På Attendo jobbar 25 000 medarbetare som brinner för att göra skillnad i vardagen. De är våra omsorgshjältar. På den här sidan kan du ta del av fler berättelser från våra medarbetares vardag.

Läs mer om våra omsorgshjältar