Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Martta Neuvonen

Martta Neuvonen och hennes medarbetare håller Attendos verksamheter i Karleby i nordvästra Finland rena och snygga. Ett omväxlande och viktigt jobb för att säkerställa en omsorg med hög kvalitet.

hero icon left
hero icon right

Rent och snyggt ger bättre omsorg

Martta Neuvonen inleder vanligtvis sin arbetsdag klockan sju i Karleby. Allra först sätter hon igång tvättmaskinen. Det finns mycket tvätt.

Tillsammans med sina teammedlemmar städar hon de boendes rum och de gemensamma utrymmena på sex boenden, allt enligt den lokala städplanen.

– Rummen är de boendes hem, så dit går vi inte utan tillstånd och kastar inte heller bort något utan att vi kommit överens om det. Vi försäkrar oss alltid om att de boende känner sig trygga, säger Martta.

Marta är både chef och mentor åt kollegor. Arbetet som mentor tar henne ibland ända till Vanda utanför Helsingfors.

Under mentordagarna packar hon ner sin mapp och ger sig iväg för att introducera Attendos modell för nya anställda.

– Tillsammans går vi igenom Attendos städtjänstplan, rengöringsmedlen, redskapen och pappersarbetet. Sen går vi ut och städar tillsammans.

Mentorskapet har gett Neuvonen många nya härliga relationer med kollegorna.

– Vi kan ringa till varandra från olika håll i Finland om vi stöter på problem. Jag behöver inte grubbla ensam utan kan till exempel ringa till Sari i Uleåborg, skrattar Martta.


Om Martta

"Vi kan ringa till varandra från olika håll i Finland om vi stöter på problem. Jag behöver inte grubbla ensam utan kan till exempel ringa till Sari i Uleåborg"

Namn: 
Martta Neuvonen
Ålder: 46 år
Arbetsplats: Attendos verksamheter i Karleby
Roll: Städare, chef och mentor 
År i Attendo: 2,5

Mångsidigt arbete

En fördel med arbetet är att det är så mångsidigt – samt kollegorna och den egna chefen. Runt kaffebordet frodas en härlig humor och chefen ger stöd när det behövs.

Bäst är det då man hinner prata lite med de äldre, till exempel sitta ner på sängkanten en stund eller göra något tillsammans med den boende – som att sköta om blommorna. Ibland blir någon av de äldre själv inspirerad att städa.

Martta tycker det är fint att vara en del av Attendo.

– Så har jag alltid tänkt. Man har en liten roll i ett stort företag.

Mitt i brådskan är det också skönt att kunna ta det lite lugnare.

– Då går jag ut på någon avdelning för att städa. Det är terapeutiskt att få städa ensam.

Våra omsorgshjältar

På Attendo jobbar 25 000 medarbetare som brinner för att göra skillnad i vardagen. De är våra omsorgshjältar. På den här sidan kan du ta del av fler berättelser från våra medarbetares vardag.

Läs mer om våra omsorgshjältar