Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Långbroberg

Spadvägen 9, Stockholm

Välkommen till oss

Sanna Faily, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
74
Rumsstorlek
40 kvm
Talade språk
Svenska

Boendet

Naturnära äldreboende i Älvsjö

Attendo Långbroberg är ett trivsamt äldreboende i Älvsjö i Stockholm där vi erbjuder omsorg till personer med demens eller somatiska sjukdomar.

Vi erbjuder ett boende för dig som har ett intresse för kultur och trivs med att hålla dig aktiv och träffa andra i samma situation. Långbroberg har till exempel en biosalong i huset där vi gärna slår oss ned och tittar på nya såväl som äldre filmer. Vi har även en trivsam vinterträdgård där vi umgås, fikar eller spelar spel. Det är ljust och luftigt och perfekt för dig som bara vill sitta och läsa tidningen med en kopp kaffe.

Hos oss arbetar en äldrepedagog som sätter ihop ett varierat aktivitetsprogram med kulturella aktiviteter men också gymnatisk, dans, promenadgrupper och bakning. Vi har en trivsam innegård där vi gärna tar eftermiddagskaffet när vädret tillåter. Den som är intresserad kan också ägna sig åt plantering och odling. Vi har nära till natur och sköna promenadstråk i Älvsjö och det njuter vi av året runt. 

Attendo Långbroberg är ett äldreboende med modern standard i en trevlig  äldre byggnad. Här finns 74 lägenheter varav fyra är lämpade för parboende. Lägenheterna är ca 40 kvadratmeter och ljusa med stora badrum och litet minettkök. På varje våningsplan finns en inglasad balkong med infravärme som gör att man kan vistas där under svala vår- och höstdagar.

 

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

På Attendo Långbroberg har vi fokus på aktiviteter med inrikningen Kultur & Nöje. Vi har en äldrepedagog som sätter ihop ett varierat program med kulturella aktiviteter varvat med gymnastik, promenader och bakning. Alla  boende är förstås välkomna att vara delaktiga i aktiviteterna och kommer med förslag. 

Vi umgås också  gärna i vår fina vinterträdgård där vi spelar spel eller bara njuter av en kopp kaffe tillsammans. Om vädret tillåter är vi på vår innegård där vi har lite olika planteringar och odlingar på gång. Långbroberg ligger nära fina promenadstråk och vi är ofta ute och går  tillsammans i grupp eller två och två. Vi har en riktig biosalong i huset och där slår vi oss ned ibland för att se gamla eller nya filmer.

När du flyttar till oss  blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

 

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

På Attendo Långbroberg har vi tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet två gånger i veckan. 
Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Vi har en äldrepedagog som ansvarar för ett trevligt och varierat aktivitetsprogram där det finns något för alla.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns i huset två dagar i veckan.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

”Här blir man bortskämd. Maten är mycket god med stor variation, bra service av trevlig personal…perfekt, perfekt”

Doris 102 år, februari 2021 Boende på Attendo Långbroberg

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo och den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster. Genom att lämna dina uppgifter samtycker du till att Attendo kontaktar dig.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.282678,"lng":17.982681},"content":"<h4>Attendo Långbroberg, Äldreboende i Stockholm</h4><p>Spadvägen 9 </br> 125 33 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.282678,17.982681' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Spadvägen 9,
125 33 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving