Söker du äldreboende? Vi har lediga platser!

Attendo Långbroberg

Spadvägen 9, Stockholm

Välkommen till oss

Sanna Faily, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård
Antal platser
74
Rumsstorlek
40 kvm
Talade språk
Svenska

Boendet

Naturnära äldreboende i Älvsjö

Attendo Långbroberg är ett äldreboende i Älvsjö i Stockholm med inriktning Kultur & Nöje. Vi har ett stort utbud av kulturell sysselsättning och ordnar många gemensamma aktiviteter för att roa oss och umgås i glada vänners lag. Tanken med livsstilsboendet är att erbjuda ett boende för dig som har ett stort intresse för kultur, och som fortsatt vill delta i det kulturella utbudet som erbjuds i samhället och hos oss. Vi erbjuder boende för dig med stort omvårdnadsbehov eller demenssjukdom.

Attendo Långbroberg är ett äldreboende med modern standard i en vacker äldre byggnad. Vi har nära till natur och sköna promenadstråk, en vacker trädgård samt en vinterträdgård.

Här finns 74 lägenheter varav fyra är lämpade för parboende. Lägenheterna som är ca 40 kvm har stora badrum och litet minettkök och de flesta har även egen balkong.

Långbroberg har en diplomerad äldrepedagog som ständigt sysselsatt med att skapa förutsättningar för innehållsrika och meningsfulla vardagar genom olika aktiviteter såsom gymnastik, promenader, dans och filmvisning i vår läckra biosalong. Äldrepedagogen genomför planerade samt spontana stödsamtal med boende samt närstående om det så önskas.

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel, arbetar med rehabilitering och handleder personalen.

Våra aktiviteter följer vårt koncept Kultur & Nöje och vi har en egen biosalong som är välbesökt samt en vinterträdgård där vi anordnar underhållning för dig som boende. 

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

På Attendo Långbroberg har vi tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet två gånger i veckan. 
Övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns i huset  2 dagar i veckan.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

”Här blir man bortskämd. Maten är mycket god med stor variation, bra service av trevlig personal…perfekt, perfekt”

Doris 102 år, februari 2021 Boende på Attendo Långbroberg

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.282678,"lng":17.982681},"content":"<h4>Attendo Långbroberg, Äldreboende i Stockholm</h4><p>Spadvägen 9 </br> 125 33 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.282678,17.982681' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Spadvägen 9,
125 33 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving