Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Långbrogården

Bergtallsvägen 12, Stockholm

Välkommen till oss

Lena Svensson, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
25-30 kvm
Talade språk
Svenska

Boendet

Naturnära livsstilsboende

Attendo Långbrogården är ett äldreboende beläget i Älvsjö nära en stor naturskön park med inriktning demensomsorg. Boendet är även ett livsstilsboende med konceptet Kultur & Nöje vilket innebär vi ägnar oss åt aktiviteter som knyter an till olika former av kultur. 

Attendo Långbrogården är ett demensboende där stöd och omsorg är särskilt inriktad för personer med demenssjukdom. För att få insatser på ett demensboende krävs ett biståndsbeslut om särskilt boende och att demenssjukdomen är diagnosticerad.

Attendo Långbrogården består av 54 ljusa lägenheter fördelat med sex mindre enheter. Varje enhet har tillgång till allrum, matsal och balkong. Lägenheterna varierar mellan 25-30 kvm. De har ett litet pentry, rymligt och modernt badrum och uttag för TV och telefon.

 

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

Här får varje boende en kontaktperson som tillsammans med den boende planerar omsorgen. En sjuksköterska hjälper sedan till vid den regelbundna uppföljningen.

Här finns ett stort utbud av aktiviteter. Det kan handla om trevliga naturpromenader, musikstunder, högläsning och firande av högtider enligt tradition. Du som boende har möjlighet att delta i planeringen av aktiviteterna.

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Medarbetare

Tillgång till sjuksköterska dygnet runt

Hos oss arbetar engagerade medarbetare med bred erfarenhet och kunskap. Medarbetargruppen består av omsorgspersonal, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och en läkare besöker verksamheten en gång i veckan.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

 

"Maten verkar så bra, mamma får färska grönsaker till maten. Förut satt mamma och bara tittade på TV. Nu har hon det trevligt. Hon ser andra och känner gemenskap med andra."

Irene, februari 2021 Närstående

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo och den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster. Genom att lämna dina uppgifter samtycker du till att Attendo kontaktar dig.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

"Det kul att komma till jobbet för att jag ofta möts av glädje och värme både av de äldre och mina arbetskamrater."

Ann-Charlotte Rääf Sjuksköterska

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.2823897,"lng":17.9674636},"content":"<h4>Attendo Långbrogården, äldreboende i Älvsjö, Stockholm</h4><p>Bergtallsvägen 12 </br> 125 60 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.2823897,17.9674636' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Bergtallsvägen 12,
125 60 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving