Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Yngre demens

På några av Attendos boenden finns verksamheter särskilt utformade för personer under 65 år med demenssjukdom. Här arbetar personal med särskild kompetens för att skapa en lugn och trivsam atmosfär där kontinuitet och trygghet står i fokus. Attendos vision är att stärka individen, och vi utgår alltid från den enskilda personen när vi planerar omsorgen och därför har vi gärna även en nära kontakt med dig som närstående. Vi är måna om att ta tillvara var och ens intressen för att motivera och stimulera till passande aktiviteter både inne och ute i naturen.

hero icon left
hero icon right

Våra boenden

Vårt mål är att du som boende ska vara trygg, trivas och få stöd och hjälp på det sätt du önskar. Du bor i egen lägenhet men har även tillgång till gemensamma utrymmen som kök, matsal, vardagsrum, trädgård och uteplats. Personal finns på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel.


Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag, hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter är du intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Varierade och roliga aktiviteter

På våra boenden erbjuds många varierade aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss. Underhållning och utflykter anordnas regelbundet. Du erbjuds också regelbundet ”egen-tid” med din kontaktman, kanske ett besök på café, en vända till biblioteket eller ett teaterbesök.

Vem får bo på ett demensboende

För att bo på något av våra demensboenden för personer under 65 år behövs ett beslut av Socialförvaltningen. Kontakta din kommun för ett första möte. När du fått ett beslut om plats på demensboende kan du i vissa kommuner fritt välja vilket boende du vill bo på. Väljer du ett av våra boenden för yngre personer med demens tar vi kontakt med dig så fort som möjligt för att planera ett första besök och därefter inflyttning.