Attendo Kungshamn

Demensboende med härlig trädgård och fantastisk utsikt över vattnet och färjetrafiken.

Kontakt

 • Johan Carlqvist
 • Verksamhetschef

 • johan.carlqvist@attendo.se
 • 072-084 38 40
 • Hej,
  Jag heter Johan Carlqvist och ansvarar för Attendo Kungshamn. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser - 59

  Rumsstorlek - 33 kvm

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus - Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

  Trädgård, Naturnära, Gym, Växthus, Vårdhund , Bio

Story image

Ett livsstilsboende med stor trädgård och fantastisk utsikt

Här finns 59 hemtrevliga lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Högst upp i huset finns en samlingssal med ett litet bibliotek, ett piano och utrymme för gemensamma aktiviteter. Vi har även rymliga balkonger åt alla väderstreck.

I direkt anslutning till boendet finns en trädgård som är utformad för att locka till utevistelse, social samvaro och aktivitet. Här finns sinnesstimulerande planteringar och mysiga uteplatser med rum för måltider och och andra trevligheter. Det finns en kryddodling för doft och smak och många av växterna drar till sig fjärilar, humlor och bin. Vi har en centralt placerad grillplats i trädgården och en vacker fontän som skapar naturliga sociala mötesplatser.

I vår stora paviljong går det att duka långbord för större sällskap. Vårt växthus ger skydd från väder och vind och har en fantastisk utsikt över vattnet.

Läs mer om Äldreboenden på Nacka kommuns webbplats
Quote

”Flytten till Kungshamn gick mycket smidigt och mamma blev väl mottagen. Jag är evigt tacksam över att medarbetarna behandlar min mamma som om hon är deras familjemedlem. Miljön på boendet är fantastisk, maten är mycket vällagad och god och utemiljön är helt otroligt vacker! Vi mottas alltid väl av personal under besök.”

Devider

Vici Fagan

närstående

Story image

Varje dag ska kännas värdefull och ha ett innehåll

Vi vill skapa livsglädje genom att erbjuda meningsfulla aktiviteter utifrån enskilda behov och önskemål. Hos oss arrangeras olika gruppaktiviteter men också många spontana aktiviteter. Den som vill får vara med i skötseln av vår trädgård och rensa ogräs, plantera och vattna.

Vi spenderar mycket tid utomhus och vi har ofta underhållning, trädgårdscafé och går på promenader i trädgården eller i närmiljön.

Varje boende får en kontaktperson med extra ansvar för att skapa en bra relation. Tillsammans med kontaktpersonen erbjuds även möjlighet att hitta på egna aktiviteter.

Direkt när du flyttar in så upprättar vi en individuell genomförandeplan tillsammans. I den har vi med dina önskemål och beslut om hjälpinsatser.

Boende för yngre personer med demenssjukdom

Vi kan erbjuda ett modernt boende för yngre personer med demenssjukdom. Här finns fem lägenheter för permanent boende i markplan, vilket gör det enkelt att komma ut i vår fantastiska trädgård med utsikt över Stockholms inlopp.

Lägenheterna har ett soligt läge med utsikt över trädgård, skog och Saltsjön där vi ser båtar passera dagligen. Djur är välkomna på besök.

Vi erbjuder en individuell anpassad omsorg utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med stort fokus på utevistelse och fysisk aktivitet. Våra boende har stort inflytande och är alltid delaktiga i beslut som rör dem. Vi ser varje människa som en helhet och vårdarbetet utgår från att personen är unik med fysiska, psykiska, sociala och andra behov.  

Vårt arbete utgår från beprövad erfarenhet och den senaste forskning inom demenssjukdomar. Vårt arbetsverktyg är det nationella kvalitetsregistret, BPSD-registret, som är tillgängligt för alla yrkeskategorier såsom omvårdnadspersonal, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska, läkare och verksamhetschef. Var och en bidrar utifrån sin speciella kompetens för att ge en personcentrerad vård anpassad efter de förutsättningar som finns i det enskilda fallet.

Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar: Kompetens, engagemang och omtanke.

Specialkompetens i demenssjukdomar

Stjärnmärkt är en utbildningsmodell som tagits fram av Svenskt Demenscentrum. Den består av fyra utbildningssteg och vänder sig främst till demensboenden, äldreboenden och hemtjänstenheter men även till biståndshandläggare. När minst 80 procent av medarbetarna på en arbetsplats genomfört samtliga utbildningssteg blir arbetsplatsen Stjärnmärkt. 

Arbetsplatsen erhåller då ett diplom med Stjärnmärkts symbol. Det är ett bevis för att medarbetarna har fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet i Socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Story image

Engagerade och lyhörda medarbetare

Vi rekryterar våra medarbetare med stor omsorg. Hos oss arbetar engagerade medarbetare bestående av undersköteskor, vårdbiträden och sjuksköterskor. Här finns också arbetsterapeut och sjukgymnast och vi har läkare från Familjeläkare som kommer till oss en gång i veckan.

Alla våra medarbetare omfattas av kollektivavtal. Hos oss arbetar också en aktivitetssamordnare som ansvarar för att planera och utföra aktiviteter för våra boende.

För dig som vill flytta in och talar ett annat språk så har vi många duktiga och flerspråkiga medarbetare.

Quote

"Det känns kul att komma hit på dagarna och det bästa är våra boende. Alla har sina personligheter och de förgyller verkligen tillvaron."

Devider

Rickard Carlstedt

Undersköterska

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?