Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning av coronavirus/covid-19. Läs mer om våra åtgärder

Attendo Täppan

Malörtsvägen 2-6, Trelleborg

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal demensplatser
39
Rumsstorlek
30 kvm
Särskild fokus
Demens

Välkommen till oss

VerksamhetschefLena Bergström

Telefon: 072-714 40 70

Boendet

Demensboende

Attendo Täppans demensboende har 39 lägenheter fördelat på 5 avdelningar och 2 våningar. Alla avdelningar har ett eget kök och gemensamhetsutrymmen för måltider och samkväm. Det finns även gemensam uteplats och balkonger. Vi har även en stor härlig innergård där du som bor här, kan njuta av vårsolen eller vara med och pyssla med trädgårdsarbeten av olika slag.

Lägenheterna är ca 30 kvadratmeter och är utrustad med trinett kök med kylskåp och garderob. Toalett med dusch som är handikapsanpassat. Det finns en höj o sänkbar säng i lägenheten liksom trygghetslarm, resten möbleras av kundens egna möbler. 

Attendo Täppan ligger i en park som även är anpassad för rörelsehindrade personer. Det är ett trivsamt bostadsområde och nära Trelleborg centrum. God kommunikation med buss som stannar i närheten av Täppan. Parkeringsplatser finns i anslutning till boendet.

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

Hos oss får du en egen kontaktperson som ska vara ditt stöd i det dagliga och vara en länk till dina närstående. När du flyttar in upprättas en genomförandeplan där vi tillsammans beslutar om hjälpinsatserna och önskemål.

Här är det stort fokus på aktiviteter. Vi erbjuder vardagsnära aktiviteter och stimulans, sysselsättning och underhållning både inom och utom boendet, individuellt och i grupp. T.ex. utflykter, bakning, bingo, promenader, musik, sång och rörelse. Varje vecka erbjuds du egentid med din kontaktman att utnyttja hur du önskar. Det kan vara en promenad i parken eller en god fika på stan. Vi har en aktivitetsgrupp som planerar dagliga aktiviteter där du sen kan välja vilka aktiviteter du önskar delta i.

Såklart är dina anhöriga alltid välkomna att delta i aktiviteterna på Attendo Täppan.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor, vårdbiträden samt omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vi har en läkare som är här en gång i veckan, eller vid behov.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen.

Mat

Matglädje

När vi äter har vi en trevlig stund tillsammans. Att maten är god och näringsriktig är viktigt och vi lägger stor vikt vid miljön runtomkring, som att sitta i lugn och ro vid ett vackert dukat bord. Helger och högtider uppmärksammas genom att vi dukar extra fint och serverar festligare mat och dryck. Till kaffestunden serverar vi ofta kaffebröd som vi bakar på enheten, det sprider härliga dofter.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.381027,"lng":13.173536},"content":"<h4>Attendo Täppan</h4><p>Malörtsvägen 2-6 </br> 23136 Trelleborg </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.381027,13.173536' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Malörtsvägen 2-6,
23136 Trelleborg
Skånes län

Öppna vägbeskriving