Hoppa till huvudinnehåll
11
Attendo Bellevuegården

Attendo Bellevuegården

Malmö

Centralt äldreboende med Bellevueparken som närmsta granne. Här erbjuds en rad olika aktiviteter som bland annat gymnastik, bingo, högläsning, zumba, musik och andakt. Vi åker också ofta på utflykt med den populära Attendobussen.
Attendo Bunkeflogården

Attendo Bunkeflogården

Malmö

Demensboende i naturnära område med havet och parkområden runt knuten. Här finns en härlig trädgård där du kan koppla av och lyssna på naturen och plocka bär. Flera gånger i veckan ordnar vi spännande utflykter med Attendo-bussen.
Attendo Errarp

Attendo Errarp

Ängelholm

Nybyggt och modernt äldreboende med inriktning Kultur & Nöje. Här finns det växthus, odlingslådor, grillplats och mycket bär och frukt. Den som vill får även ha en fågel eller annat husdjur i sin lägenhet!
Attendo Fridhemmet

Attendo Fridhemmet

Malmö

Centralt och naturnära äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård. Här finns ett mysigt lusthus, syrénberså och både bär och frukt att njuta av.
Attendo Johan Kocksgatan

Attendo Johan Kocksgatan

Trelleborg

Nybyggt och modernt äldreboende med spa-avdelning och sportbar. Här får den som vill gärna ha en fågel eller annat husdjur i sin lägenhet.
Attendo Lund

Attendo Lund

Lund

Modernt äldreboende i form av AttendoHem som innebär att man på egen hand kan flytta in till oss och hyra en lägenhet om man redan har behov av hemvård. Här finns en härlig trädgård med växthus som bjuder in till utevistelse och promenader.
Attendo Lyckliga Gatan

Attendo Lyckliga Gatan

Kävlinge

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här finns träningslokal, relax och spa samt pub. Aktiviteterna varierar och innehåller allt från att följa idrottshändelser, gemensam pubafton med dans, göra egna tvålar och ansiktsmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter.
Attendo Mejerigatan

Attendo Mejerigatan

Vellinge

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här kan du ha en skön stund i spabadet efter ett träningspass i gymmet eller njuta en i vår trädgård i gemenskap. Du väljer!

Visar 8 av 11

Vanliga frågor

Vad ingår i matsedeln på Attendos äldreboende i Skåne?

Råvaror i säsong har alltid bättre kvalitet, är mer näringsrik och smakar bäst. På Attendo arbetar vi därför med en säsongsbaserade meny.

Våra menyer bygger på svensk husmanskost som våra boende känner igen och vi uppmärksammar alla högtider. Attendos engagerade medarbetare älskar att baka och det är inte sällan det serveras nybakade kakor, äppelpaj eller bullar till gofikat på eftermiddagen. Läs säsongsmenyn här.

Hur lång är väntetiden för ett äldreboende i Skåne?

När du har beviljats en plats på ett äldreboende ska kommunen enligt lag verkställa beslutet direkt. Det innebär att du ska blir erbjuden plats och få möjlighet att flytta förhållandevis omgående.

Om du inte inom rimlig tid får plats på något av de boenden som du har önskat, får du istället erbjudande om bostad på ett annat boende. Om du tackar ja till ett sådant erbjudande kan du ändå stå kvar i kön till de andra boendena om du senare vill byta.

Vad är kostnaden för ett äldreboende i Skåne?

När du bor på ett äldreboende med heldygnsomsorg betalar du för tre olika delar: omsorgsavgift, hyra och måltider. Oavsett om du väljer att bo på ett privat eller ett kommunalt äldreboende är kostnaden för omsorg densamma. Läs mer om kostnad för äldreboende här.

För att kunna räkna ut din avgift behöver kommunen uppgifter om dina inkomster och din boendekostnad. Som inkomst räknas till exempel alla former av pensioner, inkomst av kapital och bostadstillägg för pensionärer.
Kommunen får vissa inkomstuppgifter direkt från Försäkringskassan och skattemyndigheten, andra måste du själv meddela kommunen genom att lämna en inkomstanmälan.

Tillåter Attendos äldreboenden i Skåne husdjur?

På vissa av våra äldreboenden är det möjligt att hundar och katter kan få vistas i boendena för att berika vardagen för de boende. Om du vill ta med ditt husdjur, ta först kontakt med boendets verksamhetschef för att utreda förutsättningarna.

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Intresserad av äldreboende?