Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Bunkeflogården

Demensboende i naturnära område med havet och parkområden runt knuten. Här finns en härlig trädgård där du kan koppla av och lyssna på naturen och plocka bär. Flera gånger i veckan ordnar vi spännande utflykter med Attendo-bussen.

Kontakt

Unit contact image
 • Emica Silow
 • Verksamhetschef

 • emica.silow@attendo.se
 • 072- 143 62 72
 • Hej, Jag heter Emica Silow och ansvarar för Attendo Bunkeflogården. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser: 34

  Rumsstorlek: 37 kvm

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus: Demens

  Byggt år: 1998

 • Särskild kompetens: BPSD-utbildade medarbetare
 • Trädgård

Story image

Naturnära demensboende

Attendo Bunkeflogården är ett demensboende, vackert beläget med närhet till havet och parkområden i Bunkeflostrand utanför Malmö. I vår härliga trädgård Oasen kan du ströva fritt och smaka på jordgubbar och äpplen eller bara sitta ned och lyssna på fåglarna. Hos oss möter du engagerade och kunniga medarbetare som ger dig en omsorg anpassad efter dina behov.

Lägenheterna är ca 37 kvm med pentry och badrum. Alla lägenheter är utrustade med specialsäng som är höj- och sänkbar, sängbord, garderober, trygghetslarm och hotellås. I anslutning till lägenheterna finns gemensamhetsutrymmen bestående av kök, matsal, allrum och inglasad balkong/uteplats.

Story image

Stort aktivitetsutbud

På Attendo Bunkeflogården får du en kontaktperson. Tillsammans med din kontaktperson har du egen avsatt tid varje vecka. Tiden kan till exempel ägnas åt att lösa korsord, gå på promenad eller att lyssna på musik.

Vi genomför dagligen någon form av gemensam aktivitet. En gång per månad hålls andakt och vi bokar även återkommande in musiker för underhållning.

Tre gånger i veckan åker vi på utflykt med Attendos egen buss.

Vi månar även om traditioner och högtider hos oss och dukar gärna till fest med god mat och dryck.

Story image

Engagerade medarbetare

Hos oss möter du engagerade och kunniga medarbetare som ger dig en omsorg anpassad efter dina behov med spetskompetens inom demens och BPSD.

Medarbetargruppen består av engagerade undersköterskor och sjuksköterskor. En gång i veckan har vi en läkare som kommer hit och vi har även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad?