Hoppa till huvudinnehåll
5
Attendo Bellevuegården

Attendo Bellevuegården

Malmö

Centralt äldreboende med Bellevueparken som närmsta granne. Här erbjuds en rad olika aktiviteter som bland annat gymnastik, bingo, högläsning, zumba, musik och andakt. Vi åker också ofta på utflykt med den populära Attendobussen.
Attendo Bunkeflogården

Attendo Bunkeflogården

Malmö

Demensboende i naturnära område med havet och parkområden runt knuten. Här finns en härlig trädgård där du kan koppla av och lyssna på naturen och plocka bär. Flera gånger i veckan ordnar vi spännande utflykter med Attendo-bussen.
Attendo Fridhemmet

Attendo Fridhemmet

Malmö

Centralt och naturnära äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård. Här finns ett mysigt lusthus, syrénberså och både bär och frukt att njuta av.
Attendo Märsgränd

Attendo Märsgränd

Malmö

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här finns gym, vinterträdgård och spa-avdelning där du kan koppla av.
Attendo Västra Varvsgatan

Attendo Västra Varvsgatan

Malmö

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här kan du bada bubbelbad, få massage och manikyr och även träna i vårt gym eller spela boule. När du är klar kan du avsluta med en smoothie i vår sportbar. Du väljer!

Äldreboende Malmö

Att välja rätt äldreboende är ett stort steg. På Attendo i Malmö hjälper vi dig att hitta ett tryggt och bekvämt hem som tillgodoser dina behov. Vår personal är mångspråkig och redo att välkomna dig oavsett språk eller kulturell bakgrund. Hör av dig till oss för att få information om vilka språk vi kan erbjuda på våra olika boenden.

Vad vi erbjuder på våra äldreboenden 

Våra äldreboenden i Malmö är alla utformade för att tillgodose dina behov med dedikerad omsorg och service. Vi erbjuder dig ett rikt urval av aktiviteter, social interaktion och näringsrika måltider.

Hos oss kan du välja mellan boenden som erbjuder möjligheter som:

Vanliga frågor

Vad ingår i matsedeln på Attendos äldreboende i Malmö?

Råvaror i säsong har alltid bättre kvalitet, är mer näringsrik och smakar bäst. På Attendo arbetar vi därför med en säsongsbaserade meny.

Våra menyer bygger på svensk husmanskost som våra boende känner igen och vi uppmärksammar alla högtider. Attendos engagerade medarbetare älskar att baka och det är inte sällan det serveras nybakade kakor, äppelpaj eller bullar till gofikat på eftermiddagen. Läs säsongsmenyn här.

Hur lång är väntetiden för ett äldreboende i Malmö?

När du har beviljats en plats på ett äldreboende ska kommunen enligt lag verkställa beslutet direkt. Det innebär att du ska blir erbjuden plats och få möjlighet att flytta förhållandevis omgående. Vänd dig direkt till din kommun för mer information.

Vad är kostnaden för ett äldreboende i Malmö? 

När du bor på ett äldreboende med heldygnsomsorg betalar du för tre olika delar: omsorgsavgift, hyra och måltider. Oavsett om du väljer att bo på ett privat eller ett kommunalt äldreboende är kostnaden för omsorg densamma. Läs mer om kostnad för äldreboende här.

Tillåter Attendos äldreboenden husdjur i Malmö? 

På vissa av våra äldreboenden är det möjligt att hundar och katter kan få vistas i boendena för att berika vardagen för de boende. Om du vill ta med ditt husdjur, ta först kontakt med boendets verksamhetschef för att utreda förutsättningarna.

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Intresserad av äldreboende?