Attendo Lyckliga Gatan

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här finns träningslokal, relax och spa samt pub. Aktiviteterna varierar och innehåller allt från att följa idrottshändelser, gemensam pubafton med dans, göra egna tvålar och ansiktsmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter.

Kontakt

Unit contact image
 • Michelle Bernmarker Olsson
 • Verksamhetschef

 • michelle.bernmarkerolsson@attendo.se
 • 072-143 94 03
 • Hej, Jag heter Michelle Bernmarker Olsson och ansvarar för Attendo Lyckliga gatan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser - 72

  Rumsstorlek - 32-43 kvm

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus - Livsstilsboende Sport & Spa

  Byggt år - 2018

  Spa, Gym, Parboende, Attendobuss, Nära kommunikationer, Sportbar

Story image

Modernt livsstilsboende med inriktning Sport & Spa

På Attendo Lyckliga Gatan finns 72 lägenheter, fördelade på fyra våningsplan med åtta avdelningar. Lägenheterna är på 32 och 42 kvm. Varje lägenhet har ett stort rum, ett pentry samt ett stort badrum med dusch. Varje lägenhet är utrustad med en vårdsäng och ett sängbord men i övrigt möblerar du själv.

På varje avdelning finns mysiga gemensamma sällskapsytor med utgång till balkong/uteplats samt kök och matsal. Utanför avdelningarna har de som bor på Attendo Lyckliga gatan tillgång till träningslokal, relax och spa och pub.

Följ oss på Instagram
Story image

Omsorg med individen i fokus

På Attendo Lyckliga gatan planerar omvårdnadsteamet tillsammans med den boende och/eller närstående hur vård och omsorg ska utformas för den boendes välbefinnande och ett värdigt liv.

Här arbetar vi med en personcentrerad vård och ett vardagsrehabiliterande förhållningssätt som innebär att vi ser till det friska och uppmuntrar till aktivitetet och självständighet. Vår arbetsmetod bygger på kontaktmannaskap och ett gott teamarbete mellan de olika yrkeskategorierna.

 

Läs mer om att bo på Lyckliga gatan

"Jag älskar verkligen detta stället"

Det händer mycket både i och utanför huset på Lyckliga gatan och Sonja Green, 86 och Gertrud Delén, 80, är angelägna om att hänga med på så mycket som möjligt.

– Vi målar, vi har café, musik-quiz, högläsning, bingo, zumba och mycket mer så visst finns det att göra. Jag måste säga att jag är förvånad över hur mycket de gör här för oss gamla. Det bästa med det här boendet är att jag får lov att vara här. Här har jag faktiskt den bästa tiden i mitt liv. Redan när jag kom innanför dörren kände jag hur jag blev lugn och kände ro i kroppen. Jag älskar verkligen detta stället, säger Sonja.

Läs mer

Meningsfullhet i vardagen

Konceptet Sport och Spa innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Aktiviteterna varierar och innehåller allt från att följa idrottshändelser, gemensam pubafton med dans, göra egna tvålar och ansiktsmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter.

Lyckliga gatans aktivitetsansvariga planerar aktiviteterna tillsammans med de boende och det erbjuda aktiviteter dagligen och alla högtider uppmärksammas såklart. 

I vårt Spa erbjuds både bastu och bubbelbad och gymmet är välbesökt. När vädret tillåter flyttar vi ut våra aktiviteter till vår trädgård. 

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Quote

”Det bästa med att bo här är personalen på min avdelning. De är fantastiska!”

Devider

Märta 95 år

Boende

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?