Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Lund

Modernt äldreboende i form av AttendoHem som innebär att man på egen hand kan flytta in till oss och hyra en lägenhet om man redan har behov av hemvård. Här finns en härlig trädgård med växthus som bjuder in till utevistelse och promenader.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 16

    Rumsstorlek - 35 kvm

    Talade språk - Svenska

    Särskild fokus - AttendoHem

    Trädgård, Växthus

Story image

Trygghetsboende AttendoHem

Attendo Lund är ett form av Trygghetsboende, AttendoHem. Attendo Hem innebär att man på egen hand kan flytta in till oss och hyra en lägenhet. Det som krävs är att man har ett visst hjälpbehov i form av hemvård. Om ni väljer Attendo som utförare utför vi ert hemvårdsbehov med Attendos medarbetare som arbetar i huset.

Attendo Lund har 16 lägenheter, alla är 35 kvadrat och köksdelen är separerad från sovrummet. Lägenheterna är ljusa och rymliga. De gemensamma ytorna innefattar en matsal, TV-rum och en härlig inglasad balkong. I den gemesamma trädgården njuter vi tillsammans soliga dagar. I trädgården finns även ett växhus och ett utegym.

 

Story image

Ljust & modernt boende

Vi erbjuder ett ljust och modernt boende med trevliga och välplanerade lägenheter. Det finns tillgång till gemensamma vardagsrum, inglasade balkonger och en härlig trädgård med växthus. Området erbjuder parkmiljö som inbjuder till promenader, kortare eller längre. I huset finns privat fotvårdare i entréplan, samt apotek i samma hus och ett café.

Bussförbindelser in till centrala Lund är täta och precis utanför dörren. Ett mindre köpcentrum med mataffärer finns på 10 minuters promenadavstånd. 

 

Story image

Matglädje på Lund

Maten är en viktig del i vår verksamhet. Vi dukar fint, har en lugn stämning kring måltiderna och serverar näringsrik, god mat upplagd på ett trevligt sätt i våra matrum.

Bor du på vårt korttidsboende ingår all mat i din vistelse hos oss.

Som boende på Attendo Hem gäller hemvårdsregler. Vi hjälper till med enklare matlagning i hemmet samt inköp av mat enligt biståndsbeslut. Det finns några restauranger i området till vilka man kan vända sig för lunch.

Story image

Engagerade medarbetare

Hos oss på AttendoHem i Lund möter du har erfarna och engagerade medarbetare som hjälper dig med personlig omsorg i hemmet. Vi planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar efter dina behov och önskemål. 

Vår värdinna är undersköterska med lång erfarenhet från omsorgen och finns på plats på vardagar. Hon bjuder in till social samvaro och aktvivitet. Tillsammans njuter vi i trädgården, firar högtider och på vårt fredagsfika bjuds det alltid på något litet extra. 

Kontinuitet är viktigt hos oss och vi jobbar för att du ska få träffa så få personer som möjligt eftersom det skapar en ömsesidig stabilitet och trygghet. Medarbetare finns på plats alla dagar i veckan dag och kväll. Lunds kommuns trygghetspatrull hjälper dig om du behöver på nattetid.

Vad är AttendoHem?

AttendoHem är ett trygghetsboende med genomtänkt och ombonad miljö där du får tillgång till service, gemenskap och aktiviteter. Ditt välmående är det viktigaste för oss!

Boendena är bemannade av Attendos engagerade medarbetare som utför den hemtjänst som kommunen beviljat, återkommande gemensamma aktiviteter och den service de boende vill ha.

Läs mer om AttendoHem

Intresserad av äldreboende?