1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Vikaholmsallén

Vikaholmsallén 52, Växjö

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
32 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Bosniska, Rumänska

Välkommen till oss

VerksamhetschefMarie Hindriksson

Telefon: 076-698 09 80

Varmt välkommen till Vikaholmsallén

Boendet är utformat i tre plan med sex avdelningar och nio lägenheter på varje avdelning. Det finns totalt 54 stycken lägenheter. Lägenheterna har en boarea på ca 32 kvm med eget trinettkök ett stort hygienrum/toalett. Attendo står för den höj- och sänkbara sängen medan du som boende tar med alla övriga möbler Det finns även möjligheter för inneboende partner och vi tillåter att husdjur besöker.

Attendo Vikaholmsallén

Boendet

Modernt och naturnära äldreboende

Attendo Vikaholmsallén är ett äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård i Växjö. Här är utemiljön central med skog på baksidan och en fantastisk trädgård på framsidan. Verksamheten vänder sig till personer med stort omvårdnadsbehov i permanentboende alternativt korttidsboende.

Här finns gemensamma utrymmen för samvaro på varje våningsplan samt en spa- och behandlingsavdelning för hår och fötter. Gemensamhetsutrymmena har alla en egen balkong och är ljusa och smakfullt inredda med nya fräscha möbler och inredningsdetaljer. På varje enhet finns gemensamt kök och matsal. Dessutom finns ett trivsamt vardagsrum med storbilds-TV och mysig soffgrupp.

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

På Vikaholmsallés äldreboende har vi aktiviteter varje dag. Vår aktivitetssamordnare är den som har huvudansvaret för att det ska finnas aktiviteter och ordnar dessa. Som exempel har vi idag kontakt med medborgarskolan som kommer i veckorna och då lyssnar vi på musik eller ägnar oss åt lättare hantverk. Röda korset kommer varje vecka och har café. Svenska kyrkan har möjlighet att komma ut till boendet och hålla andakt.

Vi är gärna ute mycket och ofta, till exempel i vårt utegym eller på olika promenader.

Vi uppmärksammar naturligtvis större högtider som jul, nyår, påsk och midsommar med trevlig samvaro och god mat. En annat uppskattat event är vår Nobelmiddag den 10 december varje år.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Vikaholmsallén finns en bred kompetens. Här finns undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, socionomer och behandlingsassistenter.

Det finns alltid en ansvarig sjuksköterska på plats måndag till fredag dagtid. Under kvällar, nätter och helger är det företagets egen sjuksköterskepatrull som är i tjänst, vilket innebär att omsorgsteamet vid behov får rådgivning och/eller besök.

Distriktsläkare kommer till oss en gång i veckan för rond med sjuksköterska. Vid behov gör läkaren även hembesök.

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.837209,"lng":14.797171},"content":"<h4>Attendo Vikaholmsallén äldreboende i Växjö</h4><p>Vikaholmsallén 52 </br> 352 20 Växjö </br> Kronobergs län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=56.837209,14.797171' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Vikaholmsallén 52,
352 20 Växjö
Kronobergs län

Öppna vägbeskriving