1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Vikingstad

Storhagsgatan 85, Vikingstad

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Korttidsplatser, Hemtjänst
Antal demensplatser
10
Antal somatiska platser
32
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefLerina Gadzo

Telefon: 072-084 08 53

Boendet

Naturnära boende

Attendo Vikingstads och Solgläntans demensboende ligger i natursköna Vikingstad. De fina omgivningarna inbjuder till sköna promenader och på vår härliga uteplats finns möjlighet till en stunds avkoppling. Vi arbetar utifrån ledorden kompetens, engagemang och omtanke, som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig god kvalitet och gott bemötande. Här finns även korttidsplatser.

På Attendo Vikingstad äldreboende bor du i en egen lägenhet med badrum som du möblerar själv efter tycke och smak. Här finns 28 servicelägenheter och fyra korttidsplatser. 

På Solgläntan ingår säng, men i övrigt möblerar du också med egna möbler. Här finns 10 lägenheter avsedda för personer med demens.

 

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun här

Omsorg & Aktiviteter

Varierande och roliga aktiviteter

När du flyttar in utses en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig. Tillsammnas med dig upprättas en genomförandeplan, som säkerställer att vård, omsorg och service ska utföras som avtalat och som du vill. Vid inflyttningen erbjuder vi ett välkomstsamtal där du får träffa sjuksköterska, verksamhetschef och andra i personalen.

På vardagar erbjuds varierade och roliga aktiviteter i vår fritidsverksamhet. Det kan vara till exempel bingo, gymnastik, sång och musik, högläsning och tipspromenader.

På Solgläntan erbjuder vi dagliga aktiviteter som promenader, fikastunder, spel m.m. som är anpassade efter dina önskemål och behov. På Solgläntan finns det även en härlig uteplats där vi bl.a. anordnar grillkvällar.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Attendo Vikingstad och Solgläntan leds av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och Planeringsledare. De är på plats dagtid måndag till fredag.

Vi har engagerade och duktiga undersköterskor och vårdbiträden med lång erfarenhet.

Det finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt och vardagar finns tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Åtgärder Coronavirus

Den 18 mars 2020 har Linköpings kommun fattat beslut om att begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset. Begränsningen innebär att personer som inte bor i service- eller trygghetsboendet, men som idag nyttjar lunchservering eller deltar i fritidsverksamhet istället kommer att erbjudas matkorg eller vid behov extra individuellt stöd, till exempel via telefonsamtal. Fritidsverksamheten på vårdboenden kommer arrangeras på annat sätt än genom externa aktörer. Beslutet är fattat av äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD). Kontakta verksamhetschef om du har frågor.

Hemlagad mat

På Attendo Vikingstad har vi en lunchservering där vi serverar hemlagad mat från Ullstämma trygghetsboende men det finns även möjlighet att få lunchen hem till sin lägenhet. Vi värdesätter måltiderna och är måna om att skapa en lugn och fin miljö. På Solgläntan tillreder personalen frukost efter önskemål i det gemensamma köket. Till varje måltid serveras grönsaker, smör och bröd och dryck och den avslutas med en efterrätt.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.388228,"lng":15.429955},"content":"<h4>Attendo Vikingstad, äldreboende i Vikingstad</h4><p>Storhagsgatan 85 </br> 590 49 Vikingstad </br> Östergötlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=58.388228,15.429955' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Storhagsgatan 85,
590 49 Vikingstad
Östergötlands län

Öppna vägbeskriving