Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Hemtjänst Enköping

Korsängsgatan 38, Enköping

Välkommen till oss

Linda Sjöholm, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Hemtjänst
Talade språk
Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

Välkommen till Attendo Hemtjänst i Enköping!

Här har vi kompetenta och engagerade medarbetare som hjälper dig med allt från personlig omvårdnad till service i hemmet. Med Attendo som utförare kan du förvänta dig hög kvalitet och ett trevligt och respektfullt bemötande. Vi planerar besöken så att du som kund endast träffar några få medarbetare, och vi bär alltid arbetskläder och ID-bricka för din säkerhet och trygghet. Varje torsdag är du välkommen till en trevlig träff hos oss där du har chansen att träffa andra seniorer över en kopp kaffe. Ta gärna med en vän! Vi erbjuder även hushållsnära tjänster. Kontakta oss om du vill veta mer! Vi svarar alltid i telefonen mellan klockan 07.00 och 22.00, alla dagar i veckan.

Välkommen till Attendo Hemtjänst i Enköping!

Medarbetare

Kompetens, engagemang och omtanke

Vi är mycket glada och tacksamma för det goda rykte vi har bland kommuninvånarna och vårt fina samarbete med olika aktörer i kommunen. Med Attendo kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen och ett trevligt och respektfullt bemötande. Vi har en god kontinuitet i vårt omsorgsarbete, vilket innebär att du som kund endast träffar några få medarbetare. Du har också en egen kontaktperson som ser till att du får det som du upplever kan sätta en guldkant på din tillvaro.

På Attendo hemtjänst Enköping arbetar engagerade undersköterskor och vårdbiträden. Vår sjuksköterska Susanne arbetar dagtid måndag till fredag. Övrig tid finns vår sjuksköterskejour tillgänglig.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Omsorg

Vi stöttar dig

Vår ambition och strävan är att ge dig möjligheten att styra din tillvaro efter dina behov och önskemål och att vi kan underlätta dina dagliga rutiner och stötta dig i din vardag.

Vi arbetar för att du ska känna dig trygg och respekterad. Du får en särskild kontaktperson som du och dina närstående kan vända er till vid frågor och synpunkter. Det är också du och kontaktpersonen som tillsammans planerar dina beviljade insatser och dagliga rutiner så att de passar dig.

Varje vecka har vi en aktivitet hos oss på Korsängsgatan 38 då vi träffas och har en trevlig stund tillsammans med nybryggt kaffe och någon god kaka. Ta gärna med dig en vän!

 

Hushållsnära tjänster

Utifrån dina behov och önskemål

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd, eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna.

Attendo hemtjänst Enköping skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, till exempel städning, fönsterputs, inköp eller varför inte promenadsällskap?

Dessa servicetjänster köper du direkt av oss och som privatperson kan du då utnyttja RUT-avdraget.

Hemsjukvård

Hemsjukvård istället för vårdcentral

Vi erbjuder hemsjukvård. Det innebär att du som har svårt att ta dig till en vårdcentral istället kan få hjälp av våra sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter i ditt hem.

När kan jag få hemsjukvård? 
Om du på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till vårdcentral på egen hand (eller med hjälp av anhörig eller följeslagare) kan få rätt till sjukvård i hemmet.

Hur blir jag hemsjukvårdspatient? 
Ansvaret för sjukvården är uppdelat mellan kommunen och Region Uppsala (landstinget). Kommunen ansvarar för hemsjukvård, rehabilitering samt habilitering och hjälpmedel utifrån vissa regler.

Vem avgör om jag får hemsjukvård? 
Bedömningen görs alltid av Enköping stads bedömningsteam som träffar dig på sjukhus eller i ditt hem.

Vad händer sedan? 
Du kan själv välja utförare av hemsjukvård. Om du får rätt till hemsjukvård och idag har hemtjänst från Attendo så kommer vi även att utföra din hemsjukvård.

Läs mer om hemsjukvård i Enköping

Ansök om hemtjänst

Så här ansöker du om hemtjänst

  1. Börja med att kontakta Enköpings kommun. Du kan ringa (0171- 62 50 00) eller göra ett personligt besök hos någon av kommunens biståndshandläggare.
  2. Fyll i blanketten Socialtjänstlagen, ansökan om insatser.
  3. Biståndshandläggaren fattar beslut och meddelar dig vilken hjälp du blivit beviljad.
  4. Därefter väljer du utförare av dina hemtjänstinsatser.
  5. Om du inte är nöjd med beslutet kan du överklaga till Förvaltningsrätten. 
  6. På kommunens hemsida hittar du mer information om ansökningsförfarandet.
  7. Varmt välkommen till oss på Attendo!

Häng med i Attendolunken!

Nu har du chansen att ta en skön promenad tillsammans med oss i Attendolunken. Vi går i en behaglig takt och det finns olika distanser att välja på. Vi bjuder på fika och tipspromenad med fina priser!

Tid: Torsdagen den 9 juni kl. 13.00
Plats: Drömparken vid Joarparkeringen

Anmäl dig på telefon 020-211 300 senast den 3 juni.

Vill du veta mer om Attendos hemtjänst eller äldreboenden är du hjärtligt välkommen att kontakta oss eller prata med oss när vi ses på plats!

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.638029,"lng":17.0781125},"content":"<h4>Attendo Hemtjänst Enköping</h4><p>Korsängsgatan 38 </br> 749 49 Enköping </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.638029,17.0781125' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Korsängsgatan 38,
749 49 Enköping
Uppsala län

Öppna vägbeskriving