Hoppa till huvudinnehåll

Carl Magnus byggde sig en egen verkstad på äldreboendet

2018-10-30
Carl Magnus Ryberg flyttade in på Attendo Fresta Södra Allé, Upplands Väsby, i februari i år och har under den korta tiden tagit över ett helt förråd som han har inrett till en liten verkstad.

Dela

Det kan vara en svår omställning att flytta från sitt hus och hem till ett äldreboende, och speciellt om man har bott i samma villa i 60 år med stora ytor och egen verkstad. Därför tog den bestämde Carl Magnus över ett helt förråd som inte användes på äldreboendet där han flyttat in, och skapade en alldeles egen verkstad där han har satt upp allting själv och köpt in stora maskiner. 

– Första veckorna på boendet tänkte jag aldrig, jag vänder. Men nu trivs jag väldigt bra.

Carl Magnus är även noga med att betona att han minsann inte bor på ett ålderdomshem. Nej, på ett sådant hör han inte hemma. Han bor ju på ett lyxigt och femstjärnigt seniorhotell där servicen är utmärkt!

I verkstaden finns även en besöksstol så att andra boende och medarbetare kan beundra hans arbete och verk. Det finns en ringklocka installerad som man får plinga på för att komma in samt en flagga som Carl Magnus sätter ut för att signalera att han är hemma. Man förstår att Carl Magnus har haft ett stort intresse för hantverk tidigt i livet, och att det är viktigt för honom att ha den här fristaden.

carl magnus verkstad1.jpg

– Om jag inte hade det här stället att gå till hade jag blivit tokig. Jag är klar i huvudet och fungerar fortfarande i kroppen och kan inte sitta inne hela dagarna. Det här är livskvalitet för mig.

carl magnus verkstad2.jpg