Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Unika sätter upp musikal på Oscarsteatern

2020-01-31
Den 7:e maj är det premiär för musikalen Lika Olika på Oscarsteatern i Stockholm. Musikalen sätts upp av Attendo Unika Stadshagen - den nya generationen av funkis-ensemble. En daglig verksamhet inom LSS som arbetar med musikalproduktion.

Dela

Uppdatering 2020-04-09

Med anledning av coronaviruset och dess skrämmande framfart i samhället och världen i stort har ett tungt beslut tagits. Musikalen Lika Olika kommer att skjutas fram till hösten 2020, och kommer därmed inte att spelas den 7 Maj. Detta är dels på grund av samhällsutvecklingen och nya restriktioner men även av omtanke för våra fantastiska artister som befinner sig i riskgrupper och vars hälsa vi värnar om.

Vi är i nuläget i dialog med Oscarsteatern om att hitta nytt datum för vår föreställning och den kommer istället att spelas under hösten 2020. Alla som redan har en biljett till den 7:e Maj har automatiskt en biljett till föreställningen i höst. Ni behöver alltså inte göra någonting, ni har samma platser och sitter på samma rad.

Vi kommer inom de närmsta veckorna komma med ny information till er och ett nytt showdatum! Så oroa er inte älskade fans, vi ställer inte in utan vi ställer om!

Vi ser fram emot en fantastisk höst då ni äntligen får se vad vi arbetat med de senaste 5 åren!

/ Attendo Unika & Lika Olika ensemble och konstnärliga ledare

 

Lika Olika

- Nytänkade, normbrytande och fabulöst!

 

Musikalen är ett romantiskt drama där det är människors inneboende olikheter som skapar osynliga barriärer mellan oss. Barriärer som i musikalen övervinns av kärleken. Den här produktionen skakar om och utmanar de normer vi lever med dagligen. Musikalen är en kommentar på det utanförskap som drabbar personer med funktionsvariationer eller andra som inte passar in i normen eller samhället. En uppmaning att expandera förståelse och acceptans för allas inneboende olikhet. Alla musikalartister på scenen har någon form av funktionsvariation.

Ensemblen har i flera år arbetat med uppsättningen och musikalen hade urpremiär år 2016. Den blev en omedelbar favorit med sina komiska inslag, medryckande originalmusik och träffande budskap! Lika Olika tar nu nya steg mot en större scen på Oscarsteatern för att fler ska kunna ta del av denna succéföreställning.

Handling

I den svartvita världen är tempot högt och det är ordning och reda. Alla har tider att passa och ”viktiga” jobb att gå till. Människor i den svartvita världen ser knappt varandra och är alltid på väg någonstans.

I den färgglada världen finns färg, musik och dans! Här finns plats för alla olika känslor och alla funktionsvariationer.

På nattklubben FRIZONEN är alla välkomna! Både personer från den svartvita och färgglada världen. Dana – The Drag Drama and Dancing Queen är klubbvärd och ägare och vill att hela världen ska bli en enda stor frizon.

Men vad händer när två personer från de olika världarna en dag krockar med varandra på gatan och bryter de osynliga barriärerna som finns mellan dem? Vad säger vänner och familj? Vilka hinder kommer längs deras väg?

Föreställningslängd: 2 timmar och 15 min inkl. 30 min paus.
Åldersgräns: 3 år. Alla måste ha en biljett, även om man sitter i sin förälders knä.

Boka din biljett nu!
https://showtic.se/forestallningar/lika-olika/

Se trailer här:
https://www.youtube.com/watch?v=vmf49OfmB_s
https://www.youtube.com/watch?v=GzEv_qUaWXI

Tidningen Mitti Stockholm har skrivit om musikalen. Läs artikeln här.