Hoppa till huvudinnehåll

Nu kan vi ta emot besök på våra äldreboenden igen!

2020-09-30
Närstående är äntligen välkomna att träffa sina kära inomhus på våra äldreboenden efter att besöksförbudet på äldreboenden hävs 1 oktober.

Dela

Regionala skillnader i smittspridningen finns, till exempel i Stockholmsområdet där smittspridningen ökar igen. Det gör att säkerheten behöver prioriteras vid besök på våra äldreboenden.

Den allmänna rekommendationen är att man föranmäler sitt besök till verksamheten och att besöket sker i den boendes egen lägenhet – eller gärna utomhus så länge vädret tillåter. En del boenden har även ordnat ett särskilt besöksrum. Besökaren bör bära munskydd och vara noggrann med handhygienen samt att hålla avstånd till den äldre. Stanna hemma om du är sjuk eller har sjukdomsrelaterade symtom. Har du varit sjuk ska du ha varit symtomfri i minst 48 timmar vid besökstillfället.

Varje äldreboende kommer utifrån sina förutsättningar att öppna upp för besök och har skickat ut information till närstående om sina lokala riktlinjer. Är du som närstående osäker – kontakta boendet och hör efter om vad som gäller just där.

Coronapandemin är långt ifrån över. Vid förändrat smittläge kan besöksrutinerna åter komma att ändras med kort varsel. Håll därför kontakt med boendet för att hålla dig informerad.

Välkommen!