Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Kantarellvägen på god väg mot 100%

2021-11-22
Under en knappt handfull år som gått sedan starten har man hunnit med både en och annan utmaning på Attendo Kantarellvägen. Utmaningar som man erkänt och adresserat och det senaste året har man gjort en rejäl resa.

Dela

Den 13 oktober 2021 och den vackraste höstdagen man kan tänka sig. Inramat av gulsprakande lövverk och strålande blå himmel tar verksamhetschef Mattias Blomqvist emot tillsammans med samordnare Nathalie Linder. Det ligger en varm och hjärtlig välkommen-känsla i luften på Kantarellvägen 5B.

Äldreboendet Attendo Kantarellvägen öppnade 2017 och med sitt läge är man ett alldeles unikt äldreboende med lika unika förutsättningar. Väl inbäddat i villaområdet, snett mittemot ICA Skånsta, med naturen inpå knuten erbjuder man 40 platser, såväl traditionellt somatik- som demensboende. Här är det nära till promenadstråk, vackra, rogivande omgivningar och på baksidan av huset möter en skön trädgård. Likt alla nybyggda äldreboenden hos Attendo är man ett livsstilsboende. Temat Kultur & Nöje är väl valt och med Länsmansgården och Österåkers konsthall ett par stenkast bort, passar det som handen i handsken.

– Det är verkligen en ”perfect match” och Länsmansgården som ett härligt kulturellt nav, med hantverk, växter, musik och skapande, är en fantastisk tillgång som vi dels är med och sponsrar och dels kommer att intensifiera/utöka samarbetet rejält med framöver, säger Mattias Blomqvist.

Utmaningar och vägen fram

Under en knappt handfull år som gått sedan starten har man hunnit med både en och annan utmaning på Attendo Kantarellvägen. Utmaningar som man erkänt och adresserat och det senaste året har man gjort en rejäl resa.

– Alla företag och organisationer ställs inför utmaningar med jämna mellanrum och det gäller även för äldrevården, oavsett om man är kommunal eller privat utövare. Det som är direkt avgörande är hur väl man identifierar och hanterar sin situation och där menar jag att vi når ett otroligt bra betyg på Kantarellvägen. Vi ser till exempel utfallet från vår senaste närståendeundersökning som mäter hur nöjd man är med boendet; där vi för cirka ett år sedan hade ett ganska besvärligt läge till att nu kunna redovisa ett resultat där vi är på god väg mot 100% nöjda anhöriga, samtidigt som vi ser att engagemanget och viljan att dela med sig av sina tankar nästan fördubblats. Det säger en del om hur vårt fokus legat det senaste året och vi är såklart både glada och tacksamma, säger Mattias.

Dynamisk duo

Mattias Blomqvist är relativt sett ganska nytillträdd som verksamhetschef och har tidigare varit såväl i andra verksamheter inom Attendo som i andra privata företag. Han teamar med företagets nykorade omsorgshjälte Nathalie Linder, som började som vårdbiträde på Kantarellvägen, men som sedan ett tag tillbaka sitter i rummet bredvid Mattias som samordnare och ansvarig för boendets representation på sociala medier.

– Det började egentligen med att jag hade min mormor och morfar som bodde här så jag vistades ganska mycket i huset. Vid en tidpunkt så kände jag skulle kunna tillföra saker och eftersom att arbeta med äldre låg väldigt nära mig, även om jag inte hade någon formell vårdutbildning, så frågade jag helt enkelt dåvarande verksamhetschefen, och på den vägen är det, säger Nathalie.

Trivsel och hjärtat på rätta stället

Visst märker man ganska snabbt när någonting är på riktigt, eller ej. Och på Attendo Kantarellvägen känns det äkta hela vägen, utan undantag. Nära och närvarande; alltid med hjärtat på rätta stället i alla relationer oavsett om det är kollegor emellan, i relationen med boende eller med närstående.

– Vi är givetvis helt och hållet professionella i allt vi gör – men utöver det så handlar det om närvaro, skratt och ett personligt bemötande för att kunna skapa livsglädje på äldre dagar. Oavsett om man bor här eller jobbar här så är vi ju levande, kännande människor med behov av närhet och relationer som vi kan förhålla oss till. Det här är liksom inte ett ställe där man stämplar in och ut. Vi är så mycket mer än det, säger Mattias.

imagen4368.pngVerksamhetschef Mattias Blomqvist & Samordnare Nathalie Linder.

Artikeln är är skriven av Pälle Arelund. Läs artikeln i lokaltidningen Kanalen här.