Hoppa till huvudinnehåll

Vaccinationer av boende klara på Attendos äldreboenden i Sverige

2021-03-01
Alla boende på Attendos äldreboenden i Sverige som önskat bli vaccinerade mot Covid-19 har nu blivit det. Parallellt pågår vaccinationer av medarbetarna som beräknas bli klara i närtid.

Dela

- Det är glädjande och en stor lättnad att våra boende nu är vaccinerade. Vår prioritering just nu är att så många medarbetare som möjligt vaccinerar sig, dels för att skydda sig själva, för att motverka smittspridningen i samhället men också för att se till att de boende får ytterligare skydd mot Covid-19. Vaccinationerna räddar liv, säger Christina Mo, Medicinskt ansvarig sjuksköterska på Attendo.

I samband med Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer om besök på äldreboenden efter genomförda vaccinationer så är vårt uppdrag att säkerställa att besök i våra verksamheter fortfarande hanteras på ett smittsäkert sätt. Det handlar framförallt om överenskomna besök som sker i den boendes lägenhet, att besökaren ska vara symtomfri och att besökaren rekommenderas att bära munskydd under besöket.

Vi kommer fortsätta med våra rutiner kring basal hygien och använda skyddsutrustning i form av munskydd och visir under hela arbetspassen, tills vi ser att smittspridningen i samhället avtagit och nya rekommendationer har kommit från berörda myndigheter.

Är du eller känner du en närstående som är i behov av att flytta in på ett äldreboende? Fyll i en intresseanmälan här så hjälper vi dig vidare och svarar på dina frågor.