Hoppa till huvudinnehåll

Vi söker fler stjärnor till hemtjänsten!

2022-06-21
Det var tack vare Carolinas mormor som hon valde att börja jobba i hemtjänsten efter studenten. Nu har hon hunnit fylla 25 år och vill fortsätta utvecklas och lära sig mer om det yrke hon valt.

Dela

"Mina kunder är mina vänner"

Det var tack vare Carolinas mormor som hon valde att jobba i hemtjänsten. Carolina tillbringade mycket tid hos sin mormor när hon växte upp och nästan varje dag efter skolan sprang hon dit för att bara prata och fika.

– Vi var otroligt nästa, hon var min bästa vän berättar Carolina. Hon hade hjälp från hemtjänst under tiden som jag gick på gymnasiet och när jag hade tagit studenten frågade jag personalen om inte jag fick börja jobba där och på den vägen är det. 

Carolina har aldrig ångrat sitt val. Hon var bara 18 år när hon började i hemtjänsten och nu när hon hunnit fylla 25 inser hon hur mycket hon har lärt sig. 

– Jag kunde inte ens koka kaffe när jag började men det spelade faktiskt ingen roll, det viktigaste var att jag redan från början kände att jag kunde göra något som har verklig betydelse för en annan människor, säger hon. 

Carolina Hedlén med Gerhard_1000px.jpg

Carolina vill fortsätta utvecklas

Att arbeta i hemtjänsten passar Carolina perfekt. Hon älskar att komma hem till kunderna och det är ytterst sällan hon känner att lusten tryter. 

– Mina kunder är mina vänner. Du anar inte vilka historier jag fått höra, alla äldre har ju så mycket att berätta och det ger så intressant perspektiv som jag faktiskt bär med mig hela tiden, säger hon. På det sättet är det här jobbet det mest omväxlande och härliga som finns även om man så klart kan ta tunga dagar också. 

Carolina vill fortsätta att utvecklas och lära sig mer om det yrke hon valt, inte minst inom demens som hon tror kommer öka ännu mer bland de som bor hemma framöver. Därför blev hon extra glad när hon valdes ut att blivit erbjuden att plugga vidare till undersköterska, en satsning från äldreomsorgslyftet för att höja kompetensen i omsorgen. 

– Det passar mig perfekt och jag är jättepeppad att börja och fördjupa mig i omsorgen, säger hon.

Är du intresserad av att jobba inom hemtjänsten? Se alla lediga tjänster här.